Για την αντιμετώπιση των διαφόρων εντόμων αλλά και άλλων παραγόντων που βλάπτουν τις καλλιέργειες, οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν λιπάσματα και φυτοφάρμακα που περιέχουν κοκτέιλ με περίπου 400 χημικές ουσίες. Το χώμα, το φυτό και κατά συνέπεια ο καρπός, απορροφά μέρος αυτών των χημικών, τα οποία με την κατανάλωση περνούν στον οργανισμό μας.
Η οργάνωση «Environmental Working Group», σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των καταναλωτών, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χημικά και φυτοφάρμακα.
Διαβάστε περισσότερα στο: isotimos.gr