Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Οι προσφυγές κατηγορουμένων στην υπόθεση της ΧΑ εμποδίζουν την ανάκριση

Δέκα περίπου προσφυγές κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν “κολλήσει” την ανάκριση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κηρυχθεί το πέρας της.

[quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]Τα αλλεπάλληλα αιτήματα που εκκρεμούν σήμερα είναι περίπου δέκα και αφορούν σε αποφυλακίσεις ή αντικατάσταση περιοριστικών όρων.[/quote_text]

Έτσι, οι ανακρίτριες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ανάκριση και να στείλουν τη δικογραφία στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το πόσοι και ποιοι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Αυτό θα συμβεί, όταν τελικά οι επίμαχες προσφυγές κριθούν και εφόσον δεν κατατεθούν εν τω μεταξύ καινούργια αιτήματα. Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής για να καθυστερήσουν τη δίκη τους, εκμεταλλεύονται το νομοθετικό κενό που τους δίνει τη δυνατότητα να καταθέτουν, δίχως περιορισμό, προσφυγές, ακόμα κι αν ανάλογο αίτημα τους ήδη έχει απορριφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους 30 ανέρχονται οι προσωρινά κρατούμενοι από τους 76 συνολικά κατηγορουμένους, με τα πρώτα 12μηνα να συμπληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ