Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας θέματα «φωτιά» για τα …ΜΜΕ

Αργά χθες το βράδυ και σε “άσχετο” νομοσχέδιο κατατέθηκαν δυο τροπολογίες-φωτιά για τα ΜΜΕ. Η μια αφορά στο αγγελιόσημο και η άλλη διαχειριστικά θέματα της ΝΕΡΙΤ, που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την “Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς ¨Οι Άγιοι Ανάργυροι¨ και του ΝΠΙΔ με την επωνυμία ¨ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ¨ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” το οποίο θα ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη.
Όπως ορίζει η τροπολογία,  ο ΦΠΑ, οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ο ειδικός φόρος και το αγγελιόσημο για τις ανταλλακτικές συμβάσεις μεταξύ πάσης φύσεως Μέσων για την αμοιβαία προβολή τους υπολογίζεται με βάση την τιμή που αναγράφεται στο τιμολόγιο, όπως αυτή προκύπτει μετά την αφαίρεση της τυχόν χορηγούμενης έκπτωσης.
Όσον αφορά τη ΝΕΡΙΤ, με την συγκεκριμένη τροπολογία όλη η ακίνητης περιουσία της πρώην ΕΡΤ και οι κτιριακές εγκαταστάσεις περνάνε στην ΝΕΡΙΤ. Επίσης καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τα μέλη του νέου εποπτικού συμβουλίου, και ανανεώνεται για ακόμα τρεις μήνες η σύμβαση των ήδη απασχολουμένων δημοσιογράφων και τεχνικών της ΝΕΡΙΤ.
πηγή: paraskhnio.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ