Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Βραζιλία: Έρευνες για εν ψυχρώ εκτέλεση κρατουμένου από την αστυνομία

Έρευνα έχει ξεκινήσει η αστυνομία της Βραζιλίας μετά από καταγγελία ότι μέλη του σώματος σκότωσαν εν ψυχρώ άντρα που είχε παραδοθεί χωρίς να φέρει αντίσταση.

Τον Μάιο του 2013 οι αστυνομία της χώρας είχε κάνει μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή Ιτανιάνγκα για σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών.

Σε βίντεο που τράβηξε κάτοικος της περιοχής φαίνονται δύο άντρες της υπηρεσίας Συντονισμού των Ειδικών Δυνάμεων της Πολιτικής Αστυνομίας να πυροβολούν δύο φορές. Λόγω των πυροβολισμών ένας άντρας σηκώνει τα χέρια ψηλά και κάθεται στο πεζοδρόμιο μη φέροντας καμία αντίσταση.

Αμέσως μετά ακούγονται δύο ακόμη πυροβολισμοί και ο άντρας πέφτει νεκρός. Το άτομο που τραβά το βίντεο φωνάζει πως το θύμα λέγεται Άλισον Φερνάντο ντα Σίλβα και έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Οι αρχές είχαν δηλώσει τότε ότι ο Σίλβα είχε πεθάνει σε ανταλλαγή πυροβολισμών και πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι και ναρκωτικές ουσίες.

Το πρόβλημα της αστυνομικής βίας είναι μεγάλο στην Βραζιλία και υπολογίζεται ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουν υπάρξει τουλάχιστον 64 κρούσματα βασανισμού ή βιαιότητας έναντι κρατουμένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ