Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για κάθε θύμα στη Λωρίδα της Γάζας

«Είμαι υπερήφανος για τους στρατιώτες και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που προστατεύουν το Ισραήλ με τα σώματά τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου για να ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η εκεχειρία καλά κρατεί και η κατάσταση στη Γάζα καλυτερεύει.
«Η κατάσταση στις ισραηλινές κοινότητες της Λωρίδας της Γάζας είναι καλύτερη, και επικρατεί μεγαλύτερη ασφάλεια συγκριτικά με την περίοδο πριν την χερσαία επιχείρηση.(…) Οι κάτοικοι της Γάζας δεν είναι εχθροί μας, εχθρός μας είναι η Χαμάς. Εμείς δε στοχεύουμε στους αμάχους. Η Χαμάς θέλει απώλειες αμάχων, τους χρησιμοποιούν» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Τα τούνελ της Χαμάς κατασκευάζονται ακόμα και μέσα από το εσωτερικό ιδιωτικών κατοικιών, η οργάνωση εξαπολύει επιθέσεις από σχολεία και κατοικημένες περιοχές. Είναι σημαντικό η αλήθεια να λάμψει», για να εξηγήσει τους λόγους που δεν απομακρύνεται ο στρατός από την περιοχή.

Κατηγόρησε για ακόμη μια φορά την ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση για χρήση των αθώων ως ασπίδα και διερωτήθηκε, συγκρίνοντας τη Χαμάς με την Αλ Κάιντα: «μπορούμε να αποδεχθούμε μία κατάσταση όπου οι τρομοκράτες απαλλάσσονται και τα θύματα κατηγορούνται;».

Ο πρωθυπουργός συνέχισε τις επιθέσεις τονίζοντας ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη για την πλειονότητα των νεκρών Παλαιστινίων και εξήγησε τους λόγους που το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις.

«Το 90% των νεκρών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Χαμάς είχε αποδεχθεί την εκεχειρία. Κάθε απώλεια αμάχων είναι μία τραγωδία. (…) Φανταστείτε τη χώρα σας, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ινδία, τη Γαλλία να δέχεται επίθεση από 3500 ρουκέτες. Τι θα κάνατε; Τι θα επιθυμούσατε από την κυβέρνηση να κάνει για να προστατεύσει τους πολίτες; Αν οι ρουκέτες εκτοξεύονταν από κατοικημένες περιοχές και τα τούνελ έφταναν σε σημεία κατοικιών, δε θα αντιδρούσατε;»

«Η ευθύνη για τα θύματα είναι της Χαμάς, κάθε παιδί, κάθε γυναίκα που πεθαίνει είναι μία τραγωδία», κατέληξε ο Νετανιάχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ