Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αυτονομιστές: 150 οχήματα κατευθύνονται από τη Ρωσία στο Ντονέτσκ

Ανακοινώσεων συνέχεια σε ό,τι αφορά στην Ουκρανία, με τους φιλορώσους αυτονομιστές να δηλώνουν αυτή τη φορά ότι πομπή 150 οχημάτων και 1.200 μαχητών κατευθύνεται από τη Ρωσία προς το Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

«Θα ήθελα να σας δώσω κάποια ευχάριστα νέα. Αυτή τη στιγμή κινούνται προς το διάδρομο (που συνδέει τα εδάφη των ανταρτών με τη Ρωσία) 150 οχήματα. Εξ αυτών, τα 30 είναι τανκ και τα υπόλοιπα είναι τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα κατά προσωπικού». Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο «πρωθυπουργός» της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ που έχουν κηρύξει οι αυτονομιστές, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ωστόσο οι ισχυρισμοί του μέχρι στιγμής δεν έχουν ούτε επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί από την πλευρά της Μόσχας. Ο Ζαχαρτσένκο πρόσθεσε ότι οχήματα συνοδεύονται από 1.200 μαχητές που έχουν εκπαιδευτεί επί τέσσερις μήνες στη Ρωσία.

Η παραπάνω δήλωση ήρθε σε απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του Κιέβου ότι κατέστρεψε ρωσικά άρματα που εισέβαλαν σε ουκρανικό έδαφος, ισχυρισμούς τους οποίους η Μόσχα διέψευσε.

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένη παραμένει στη ρωσική πλευρά των συνόρων, η αυτοκινητοπομπή περίπου 280 φορτηγών με ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια προς την ανατολική Ουκρανία. Για να προχωρήσει η πομπή πρέπει πρώτα να ελεγχθεί από Ουκρανούς συνοριοφύλακες, ωστόσο η επιθεώρηση δεν έχει ξεκινήσει καθώς αναμένονται έγγραφα εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού που έχει αναλάβει τη διανομή βοήθειας στα προπύργια των ανταρτών

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ