Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Φως στα αίτια της εξαφάνισης της πτήσης ΜΗ370

Προσπαθώντας να δώσουν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της πτήσης MH370 του οποίου το στίγμα χάθηκε απο τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, οι ιδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως υπεύθυνος γι α οτι συνέβη στην μοιραία πτήση ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους.

pilotos-malaysia-airlines

Το μοιραίο αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών στις 8 Μαρτίου εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο με 239 επιβάτες. Έκτοτε το στίγμα της χάθηκε από τους δορυφόρους και δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο Ewan Wilson, ερευνητής από τη Νέα Ζηλανδία με μεγάλη εμπειρία σε αεροπορικά δυστυχήματα, ανακοίνωσε τα συμπεράσματα της έρευνάς του στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο Μαλαισιανός πιλότος Zaharie Ahmad Shah έκλεισε την παροχή οξυγόνου στην καμπίνα του αεροπλάνου περίπου 4 ώρες πριν αυτό χαθεί. Όσοι από τους επιβάτες κοιμόντουσαν και δεν αντελήφθησαν ότι απελευθερώθηκαν οι μάσκες οξυγόνου, πέθαναν σχεδόν ακαριαία, ή τουλάχιστον σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή εκείνη, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς, αρχικά έπεσαν σε σύντομης διάρκειας κώμα. Όσοι ήταν ξύπνιοι και φόρεσαν τις μάσκες, έζησαν περίπου 20 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια λιποθύμησαν, έπεσαν σε κώμα και πέθαναν.

aeroplan-dyo-grafima

Φαίνεται όμως πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη στον πιλότο. Όπως όλα δείχνουν ο ίδιος είχε φροντίσει να έχει μαζί του ίσως κάποια έξτρα συσκευή οξυγόνου ώστε να μείνει ζωντανός για περίπου 4 ώρες ακόμη.

Ο ερευνητής υπολογίζει πως είχε κλειδώσει έξω τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους και βρισκόταν μόνος στην καμπίνα όταν έθεσε το σχέδιό του σε εφαρμογή.

aerolplano-ena-grafima

Στη συνέχεια, υποστηρίζει ο Νεοζηλανδός, άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους και το προσθαλάσσωσε σχετικά «ομαλά», έτσι που να μην συντριβεί και διαμελιστεί. Το αεροπλάνο – φάντασμα, με τους 239 νεκρούς επιβάτες βυθίστηκε ολόκληρο σε κάποιο σημείο του αχανούς Ινδικού Ωκεανού.

Αυτό που μένει να εξηγήσει ο ερευνητής είναι ο λόγος για τους ο οποίους ο πιλότος του αεροσκάφους οδήγησε 239 ανθρώπους σε αυτόν τον υγρό τάφο .

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ