Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Μην αναπαράγεται το βίντεο του αποκεφαλισμού ζητά η οικογένεια Φόλεϊ

Η οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ, του 40χρονου δημοσιογράφου που αποκεφαλίστηκε δημόσια από τζιχαντιστή του Ισμαλικού Κράτους, κάνει έκκληση να σταματήσει να γίνεται αναπαραγωγή του βίντεο της σκληρής εκτέλεσης.

Η μητέρα του 40χρονου ανάρτησε μήνυμα στο facebook με το οποίο δηλώνει την περηφάνια της για τον Φόλεϊ, που είχε απαχθεί από τις 22 Νοεμβρίου του 2012 από την Βόρεια Συρία.

«Παρακαλούμε θερμά τους απαγωγείς να σώσουν τις ζωές των υπόλοιπων ομήρων. Όπως και ο Τζιμ, είναι αθώοι. Δεν έχουν καμία σχέση με την αμερικάνικη πολιτική στο Ιράκ, τη Συρία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Ευχαριστούμε τον Τζιμ για όλη τη χαρά που μας έδωσε. Ήταν ένας εξαιρετικός γιος, αδελφός, δημοσιογράφος και άνθρωπος. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας τις επόμενες ημέρες, καθώς πενθούμε για τον Τζιμ», γράφει η μητέρα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη της ταυτότητας του δολοφόνου. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες μιλούν για Βρετανό, λόγω της προφοράς του. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιστρέφει εσπευσμένα στο Λονδίνο για να μπορέσει να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε πως ο τζιχανιστής «μοιάζει να είναι Βρετανός». Δημοσίευμα του Sky News ενημερώνει ότι περισσότεροι από 400 Βρετανοί πολίτες που έχουν εγκαταλείψει την χώρα έχουν ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης.

Ο Λευκός Οίκος φαίνεται να γνώρισε για το βίντεο πριν δημοσιευτεί το βράδυ της Τρίτης. Σε δηλώσεις του στο ABC News Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε: « (Ο Λευκός Οίκος) γνώριζε την απειλή πριν δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο το βράδυ της Τρίτης, το οποίο απεικονίζει τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ και προειδοποιεί ότι οι τζιχαντιστές θα ενεργήσουν ανάλογα και κατά του επίσης Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ