Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Περισσότεροι από 600 «τουρίστες αυτοκτονίας» στην Ελβετία

Η ευέλικτη νομοθεσία της Ελβετίας στο θέμα της ευθανασίας ανθρώπων οδήγησε περισσότερα από 600 άτομα στη χώρα για να πεθάνουν.

Μπορεί να ακούγεται μακάβριο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η ευθανασία απαγορεύεται ρητά από μεγάλο μέρος της νομοθεσίας χωρών, όμως στον Ελβετικό νόμο δεν γίνεται ξεκάθαρη απαγόρευση, γεγονός που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να τερματίσουν τη ζωή τους εκεί.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελβετία για να πεθάνουν, ανάμεσα στο 2008 και το 2012 με τους αριθμούς την συγκεκριμένη περίοδο να έχουν διπλασιαστεί, συγκριτικά με το παρελθόν, αναφέρουν οι ερευνητές.

Η δρ. Saskia Gauthier του Ινστιτούτου της Νομικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης αναφέρει:
«Ενώ η υποβοηθούμενη αυτοκτονία (ευθανασία) είναι αυστηρά περιορισμένη σε πολλές χώρες, δεν είναι ρυθμισμένη με σαφήνεια στον ελβετικό νόμο. Αυτή η ανισορροπία οδηγεί σε εισροή ανθρώπων που ονομάζονται “τουρίστες αυτοκτονίας”, οι οποίοι έρχονται στην Ελβετία για να πεθάνουν».

Με τη βοήθεια κάποιων γκρουπ που πρεσβεύουν το «δικαίωμα στο θάνατο», όπως είναι η Dignitas, περίπου 611 άτομα ηλικίας από 23 έως 97 ετών που έφτασαν στην Ελβετία για να οργανώσουν τον ίδιο τους το θάνατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ