Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Έρχεται μίνι καύσωνας!

Αυξημένες θερμοκρασίες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στη νότια και την κεντρική Ελλάδα, όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα του 36-37 βαθμούς, στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και την Αττική τους 39 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος προβλέψεων της ΕΜΥ Χρυσούλα Πέτρου, σε πολλές περιοχές λόγω της άπνοιας και των υψηλών ποσοστών υγρασίας ο βαθμός δυσφορίας θα είναι μεγαλύτερος από τις πραγματικές τιμές της θερμοκρασίας, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι βιώνουν συνθήκες καύσωνα.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα και από τη Δευτέρα στην υπόλοιπη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ