Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Βρετανία: Έντονοι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση

Έντονους φόβους για τρομοκρατική επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος εκφράζει η Μεγάλη Βρετανία.

Το Ισλαμικό Κράτος θέτει μια «μεγάλη και βαθιά απειλή» στην ασφάλεια της Βρετανίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον Κάμερον η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους είναι ένας «αγώνας γενεών» ενάντια σε μια «δηλητηριώδης ιδεολογία». Η υπουργός Εσωτερικών, Τερέσα Μέι, ανακοίνωσε ότι ο συναγερμός αυξήθηκε από «σημαντικός» σε «σοβαρός» ενόψει όλων των αποκαλύψεων.

Η αύξηση του κινδύνου συνδέεται με την τις εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ, όπου τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον χωρών της Δύσης και σε ορισμένα από αυτά τα σχέδια, «εμπλέκονται πιθανόν ξένοι μαχητές που έχουν επισκεφθεί αυτήν την περιοχή προερχόμενοι από τη Βρετανία και τη Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις, τόνισε η Μέι.

Δεν έγινε λόγος για το χρονικό πλαίσιο που μπορεί να γίνει, αλλά μια επίθεση είναι «πιθανή σε υψηλό βαθμό». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας περισσότεροι από 500 Βρετανοί έχουν φύγει για τη Συρία ή το Ιράκ τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ