Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

ΗΠΑ: Η 13χρονη που έχει τρεις βιολογικούς γονείς! (φωτο)

Με τρεις βιολογικούς γονείς βρίσκεται η μικρή Alana Saarinen από τις ΗΠΑ και είναι μία από τους πενήντα συνολικά ανθρώπους παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

Πώς συνέβη αυτό; Η μητέρα της έφηβης αδυνατούσε επί 10 χρόνια να μείνει έγκυος. Έτσι, κατέφυγε στον εμβρυολόγο Jacqes Cohen ο οποίος εφαρμόζει μία ειδική μέθοδο γονιμότητας, την κυτταροπλασματική μεταφορά.

c501ad83a9b9e12552b5684ed140ccc3_XL

Συγκεκριμένα, με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούνται μιτοχόνδρια μίας τρίτης γυναίκας για να αντικαταστήσουν τα μιτοχόνδρια της μητέρας όταν αυτά είναι πιθανό να εμφανίσουν γενετικές ασθένειες.

Εκτιμάται πως περίπου 50 άνθρωποι έχουν τρεις βιολογικούς γονείς και οι Αρχές της Βρετανίας εξετάζουν το νομοθετικό πλαίσιο για να υιοθετήσει την συγκεκριμένη μέθοδο σε περίπτωση που τα μιτοχόνδρια της υποψήφιας μητέρας κουβαλούν γενετικά σοβαρή μταδοτική νόσο και όχι σε περιπτώσεις υπογονιμότητας.

Όπως λέει το κορίτσι, έχει δύο γονείς αφού μοιάζει στη μητέρα της, έχει τα μάτια του πατέρα της και λίγα… μιτοχόνδρια από μία «τρίτη κυρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ