Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: χειρούργησαν τον εγκέφαλο ασθενούς ενώ έπαιζε βιολί!

Γιατροί στο Ισραήλ προχώρησαν σε επέμβαση στον εγκέφαλο ασθενούς, την ώρα που εκείνη ήταν ξύπνια και έπαιζε βιολί! Σύμφωνα με το χειρουργό, Γιτζάκ Φριντ, και διευθυντή του τμήματος λειτουργικής νευροχειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ, η επέμβαση έπρεπε να γίνει ενώ η ασθενής, Ναόμι Ελίσουβ ήταν ξύπνια, ώστε να καθοριστεί με ακρίβεια το σημείο όπου θα έπρεπε να τοποθετηθεί ένα ηλεκτρόδιο στον εγκέφαλό της!

Η Ελίσουβ λοιπόν, έπαιζε βιολί κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ώστε οι γιατροί να διασφαλίσουν ότι το ηλεκτρόδιο που τοποθέτησαν θα αντιμετώπιζε το τρέμουλο που ένιωθε η γυναίκα, χωρίς όμως να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χειρούργησα ασθενή ο οποίος έπαιζε μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είμαι ενθουσιασμένος που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ιδιωτική συναυλία από μια ταλαντούχα και αξιόλογη μουσικό», σχολίασε αστειευόμενος ο γιατρός της Ελίσουβ.

Η Ελίσουβ, 60 ετών, ήταν βιολίστρια στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Λιθουανίας και την Ορχήστρα Δωματίου του Ισραήλ, όμως το τρέμουλο από το οποίο υπέφερε εδώ και 20 χρόνια την ανάγκασε να διακόψει την καριέρα της στη σκηνή και να αφοσιωθεί στη διδασκαλία. «Είναι κρίμα που έμαθα τόσο αργά για αυτήν την επέμβαση. Όμως τώρα, επιτέλους, επιστρέφω στη ζωή», ανέφερε σχετικά η ασθενής και πρόσθεσε: «Το τρέμουλο με εμπόδιζε να παίζω επαγγελματικά και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για μένα, αφού έπαιζα βιολί όλη μου τη ζωή. Ανυπομονώ να επιστρέψω σε μια φυσιολογική ζωή. Θέλω να παίξω βιολί, να υπογράψω το όνομά μου και να πιω τσάι χωρίς να το χύνω».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ