Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Η Σκωτία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το μέλλον της δηλώνει η βασίλισσα Ελισάβετ

«Να σκεφτούν πολύ προσεκτικά το μέλλον τους» δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ για τους Σκωτσέζους που σε τέσσερις μέρες θα ψηφίσουν για την απόσχιση η μη της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δήλωση της κατόχου του βρετανικού βασιλικού θρόνου έγινε μετά τη Θεία Λειτουργία στο Κράθι Κιρκ κοντά στο βασιλικό κτήμα του Μπαλμόραλ στη Σκωτία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Σκωτία σε ακόμη μια προσπάθεια να μειώσει τις φωνές που δηλώνουν «ναι» τονίζοντας ότι δεν υπάρχει γυρισμός αν βγει θετική η κάλπη.

Το σχόλιο της Ελισσάβετ ήρθε ως απάντηση στο αστείο ενός εκ των παρισταμένων ότι δεν θα αναφέρουν το δημοψήφισμα, όμως οι υποστηρικτές της απόσχισης φαίνεται πως εκτιμούν ότι η δήλωσή της θα βοηθήσει την καμπάνια τους.

Την αποκάλυψη έκανε ο πολιτικός συντάκτης των σκωτσέζικων Times. Το παλάτι δεν θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα της βασίλισσας αναφέροντας: «δεν σχολιάζουμε ποτέ ιδιωτικές συνομιλίες. Απλά τονίζουμε αυτό που λέει πάντα η Βασίλισσα: ότι διατηρεί την συνταγματική ουδετερότητά της. Όπως έχει κατ’ επανάληψη πει η Βασίλισσα, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον λαό της Σκωτίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ