Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Στην εκτέλεση Γερμανού ομήρου απειλεί ότι θα προχωρήσει η Αμπού Σαγιάφ

Ότι θα προχωρήσουν στην εκτέλεση ενός από τους δύο Γερμανών ομήρων που κρατούν, ανακοίνωσαν Ισλαμιστές μαχητές στις Φιλιππίνες που συνδέονται με την αλ-Κάιντα.

Συγκεκριμένα, οι αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, κρατούν από τον Απρίλιο δύο Γερμανούς, τους οποίους είχαν συλλάβει ενώ έπλεαν με ιστιοπλοϊκό από τη δυτικό νησί Παλάουαν των Φιλιππίνων στην ανατολική επαρχία Σαμπάχ της Μαλαισίας.

Σήμερα, οι Ισλαμιστές μαχητές απειλούν ότι θα σκοτώσουν στις 17 Οκτωβρίου έναν από τους δύο Γερμανούς ομήρους τους, αν δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά τους. «Σήμερα θα σας πούμε για το τελεσίγραφο», είπε χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική επικοινωνία του με δημοσιογράφους, ένας μουσουλμάνος αντάρτης που είπε πως ονομάζεται Αμπού Ράμι και πως είναι ένας εκπρόσωπος της Αμπού Σαγιάφ, και πρόσθεσε: «Μετά τις 3 μ.μ. της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου 2014 ένας απ’ αυτούς δε θα είναι ζωντανός. Θα το δει το κοινό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε ότι δεν παίζουμε παιχνίδια».

Σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας στις Φιλιππίνες, οι Γερμανοί κρατούνται στις ζούγκλες του Τζόλο, ενός απομακρυσμένου νότιου νησιού.

Σημειώνεται πως η Αμπού Σαγιάφ έχει αρκετούς ξένους ομήρους στα χέρια της, χωρίς να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός, ενώ έχει πραγματοποιήσει και δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν οι ένοπλοι της Αμπού Σαγιάφ έχουν επαφές με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ