Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Τι κατέθεσε η 27χρονη απαχθείσα στην ΕΛ.ΑΣ

Σοκ προκαλεί το απίστευτο θρίλερ που αποκαλύφθηκε την Κυριακή, όπου απαγωγείς κρατούσαν για 10 ημέρες στα χέρια τους μια 27χρονη φοιτήτρια, κόρη του γενικού αρχηγού του Αστέρα Τρίπολης Τάσου Μητσώνη και ανιψιά του προέδρου της ομάδας Γιάννη Καϋμενάκη.

Η ιστορία αυτή έγινε γνωστή αφότου η οικογένειά της είχε δώσει στους απαγωγείς λύτρα ύψους 82.500 ευρώ, με αποτέλεσμα η κοπέλα να αφεθεί ελεύθερη στην περιοχή της Κυψέλης.

Στις 10.30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου ξεκίνησε η περιπέτεια της 27χρονης, όπου οι δράστες της είχαν στήσει ενέδρα στην οδό Λαζαράδων στην Κυψέλη, την ώρα που πήγαινε στο νυχτερινό κέντρο στη Δάφωνη όπου εργάζεται ως μπαργούμαν.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι δράστες, τέσσερις στο σύνολο που φορούσαν κουκούλες, άρπαξαν την κοπέλα και την έβαλαν σε ένα βανάκι, την ώρα που η κοπέλα προσπαθούσε να καλέσει βοήθεια.

Έπειτα από τρεις ημέρες, ο ένας από τους απαγωγείς τηλεφώνησε από καρτοκινητό στον πατέρα της 27χρονης ζητώντας του 10 εκατ. ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη.

Η οικογένεια της νεαρής επικοινώνησε αμέσως με την ΕΛ.ΑΣ για να την ενημερώσει για το περιστατικό και από εκεί και πέρα κινήθηκε βάσει των οδηγιών που του παρασχέθηκαν.

Μετά από διαπραγματεύσεις οι απαγωγείς δέχθηκαν να αφήσουν ελεύθερη την 27χρονη αφού θα λάμβαναν το ποσό των 82.500 ευρώ. Στις 7 Νοεμβρίου άφησαν τον σάκο με τα λύτρα κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο.

Όπως αναφέρεται οι απαγωγείς είχαν αφήσει στο σημείο ένα ιδιόχειρο σημείωμα της νεαρής ως απόδειξη ζωής, ενώ για τον ίδιο λόγο οι απαγωγείς την είχαν αφήσει να μιλήσει μια φορά με την μητέρα της στο τηλέφωνο.

Σε διάφορα σημεία της Αθήνας άφηναν ιδιόχειρα σημειώματα της νεαρής με κείμενα που της υπαγόρευαν οι ίδιοι, ενώ κρατούσαν την κοπέλα,

Σε ένα από αυτά τα σημειώματα η κοπέλα έγραφε: «Θείε κάνε γρήγορα», αναφερόμενη στον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης. Τέτοια βρέθηκαν στην Μεταμόρφωση, στο Γαλάτσι και στα Πατήσια.

Παράλληλα, επικοινωνούσαν με την οικογένειά της από διάφορα σημεία της Αθήνας, θεωρώντας ότι έτσι δεν θα καταφέρει να τους εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν πάρει τηλέφωνο από τα Πετράλωνα, την παραλιακή, την Ομόνοια ενώ το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε από την Λούτσα όταν μίλησε και η νεαρή κοπέλα μαζί με τον πατέρα της.

Κάθε εκδοχή είναι πιθανή για την ΕΛ.ΑΣ, γι’ αυτό και εξετάζει όλα τα σενάρια και σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο έχουν μπει και πρόσωπα από το περιβάλλον της νεαρής.

Στην κατάθεση της η 27χρονη υπογράμμισε ότι οι απαγωγείς την έβαλαν με τη βία στο βανάκι και ότι δεν γνωρίζει ποιοι ήταν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είδα τα πρόσωπά τους ποτέ. Με πήγαν σε κάποιο χώρο που δεν μπορώ να προσδιορίσω που ήταν. Με κρατούσαν συνέχεια εκεί. Βγήκα από αυτό το μέρος σήμερα που με έβαλαν και πάλι μέσα σε ένα αυτοκίνητο και με άφησαν στην Κυψέλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ