Κατά της λειτουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας τάσσονται τα φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με κείμενό τους μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται, το οποίο τιτλοφορείται «Αλληλεγγύη σημαίνει επίθεση».
Στην επιστολή οι υπογράφοντες κάνουν εκτενή αναφορά στη λειτουργία φυλακών ύψιστης ασφαλείας στη Δομοκό, κίνηση την οποία ονομάζουν «μια πράξη πολέμου»: «Οι φυλακές τύπου Γ’ θέλουν να γίνουν το μνημείο της νίκης του κράτους ενάντια στο αντάρτικο πόλης. Το αν θα αφήσουμε τους χιλιάδες τόνους τσιμέντο, τα κάγκελα και τις κλειδαριές να νικήσουν την ανθρώπινη θέληση για ελευθερία είναι ένα στοίχημα, που μένει να απαντηθεί στην πράξη από τους εχθρούς του καθεστώτος και τους φίλους της ελευθερίας».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, η λειτουργία των φυλακών Δομοκού ως υψίστης ασφαλείας, θα σημαίνει αυτόματα «μια νέα φυλακή μέσα στη φυλακή, ένας σιδερόφρακτος τόπος λησμονιάς για να ξεχάσουμε τον αγώνα και να ξεχαστούμε ως αιχμάλωτοι. Ένας τσιμεντένιος τάφος που η λήθη θέλει να σβήσει τη θέληση για ελευθερία. Παράλληλα ένα δημόσιο φόβητρο σε κοινή θέα, ένα ελληνικό Γκουαντάναμο για όποιον αμφισβητήσει έμπρακτα και ένοπλα τους ντόπιους έπαρχους της παγκόσμιας δυτικής αυτοκρατορίας».
Στην επιστολή γίνεται αναφορά και στο Χριστόδουλο Ξηρό, υπογραμμίζοντας πως «το αποκορύφωμα της πολιτικής προπαγάνδας ενάντια στο αντάρτικο πόλης στήθηκε αρχές του 2014 μετά την παραβίαση της άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού που αντί να γυρίσει εθελοντικά πίσω στη φυλακή, επέλεξε το δρόμο της παρανομίας και της συνενοχής στο νέο αντάρτικο πόλης». Για το ίδιο θέμα προσθέτουν πως «αυτό που ενόχλησε πιο πολύ την εξουσία με τη φυγή του συντρόφου Χριστόδουλου ήταν πως παρά τις συλλήψεις μας, ποτέ δε γίναμε τρόπαια εν υπνώση στα χέρια των δεσμοφυλάκων μας».
Τέλος, αναφορά κάνουν στο Νίκο Μαζιώτη και τάσσονται υπέρ της πρότασής του για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, δημιουργώντας μια συμμαχία που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, καθώς, μέχρι πρότινος, οι δυο οργανώσεις («Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» & «Επαναστατικός Αγώνας»), δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις.