Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Παραμυθάκι μου μην με μαλώνεις…

Βγήκαν από τα ρούχα τους μέχρι και οι βουλευτές της κυβέρνησης με την ρύθμιση που έφερε τελικά το Υπουργείο Οικονομικών και με την οποία εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ αλλά και το φόρο εισοδήματος από τις 100 δόσεις.

Η νέα ρύθμιση ήρθε με μια εκπρόθεσμη τροπολογία μεσημεριάτικα της Πέμπτης και φέρει την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του ανθρώπου που μέχρι χθες μας κλαιγόταν και μας έλεγε ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι «δικό του»παιδί αλλά του Γιάννη Στουρνάρα και μάλιστα μπήκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπου συμπεριλήφθησαν και άλλες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής αλλά και κείνη για τα κόκκινα δάνεια αλλά και τα αναδρομικά των ενστόλων και των δικαστών.

«Εμείς προειδοποιούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις εκπρόθεσμες τροπολογίες ή θα υιοθετήσουμε άλλες μεθόδους ή άλλη στάση» είπε οργισμένος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας.,ο οποίος σχολίασε παράλληλα ότι «παραβιάζεται βάναυσα το Κοινοβούλιο».

Νωρίτερα πάντως ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη ρύθμιση.

«Η απαξίωση της Βουλής επιτρέπει το θράσος στους δανειστές να ζητάνε να αλλάξουμε με άλλο νόμο αυτά που ψηφίσαμε πριν από λίγες ημέρες. Αυτό δεν θα γίνει από τον ομιλούντα»σχολίασε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Β.Β

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ