Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για τα 3 εκατ. της εξαγοράς

Την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί μετά τις καταγγελίες για προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών ώστε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας προκαλούν οι χθεσινές δημόσιες αναφορές της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου, πως της προτάθηκαν 2-3 εκατομμύρια από βουλευτή για να “αλλάξει στρατόπεδο”. Αυτό το ενδεχόμενο ζητεί να εξεταστεί με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Εφετών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Πολιτική…θύελλα από τις αποκαλύψεις Καμμένου

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  Πάνου Καμμένου αλλά και της βουλευτή του κόμματος Σταυρούλας Ξουλίδου για χρηματισμό βουλευτών.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου  στο SBC, στην οποία ανέφερε ότι «υπάρχει βουλευτής στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο οποίος μου ομολόγησε ότι του προσέφεραν 3 εκατ. ευρώ, για να ψηφίσει από την άλλη πλευρά, για να φύγει από το κόμμα», έπεσε σαν «βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό.  «Μας το είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αντιστάθηκε και είπε όχι. Δεν σας κρύβω ότι προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να εγκλωβίσουμε αυτόν που τα πρόσφερε», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 2-3 μήνες.

Αποκάλυψε το όνομα ο Καμμένος

Μάλιστα ο κ. Καμμένος σε νεότερη συνέντευξή του λίγο αργότερα κατονόμασε τον άνθρωπο που προσέγγισε τη βουλευτή Σταυρούλα Ξουλίδου ως στέλεχος της ΝΔ και της έταξε 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ονομάζεται Γιώργος Σούκουρης, είναι συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά ενώ διατελεί πρόεδρος σε Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ.

Αυτός είναι ο Σούκουρης

Soukouris

Δηλώνει κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ωστόσο η βουλευτής υποστηρίζει ότι της συστήθηκε ως συγγραφέας.

Είναι Βορειοηπειρώτης και σύμφωνα με το fimotro, συνεργάζεται με δυο εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλώνει Ιστορικός Συγγραφέας και ισχυρίζεται ότι είναι πρόεδρος Γαλάζιας Τοπικής Οργάνωσης.

Επιβεβαίωσε η Ξουλίδου την καταγγελία

Η κ. Ξουλίδου μετά την πρώτη καταγγελία Καμμένου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή και αποκάλυψε πως η ίδια έχει δεχθεί πιέσεις από “γαλάζια” στελέχη για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν όρια. Ξεκινάνε λέγοντας ότι ξέρουμε πολύ καλά την οικονομική σου κατάσταση και μπορείς να λύσεις το πρόβλημά σου και έχεις παιδιά κλπ.” τόνισε, σημειώνοντας ότι της πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσει για πρόεδρος. Συγκεκριμένα της είπε πως “κάποιοι δίνουν από 2 έως 3 εκατ. ευρώ”.

Παράλληλα η κυρία Ξουλίδου αποκάλυψε ότι στέλεχος της ΝΔ της έγραψε σε email ότι ο κ. Μελάς χρηματίστηκε για την εκλογή του Προέδρου.

Τα λεγόμενα της προκάλεσαν την παρέμβαση του Παναγιώτη Μελά ο οποίος έκανε λόγο για αισχρότητες και ψέματα. “Ή θα μου πει το όνομα η κυρία Ξουλίδου να του κάνω μήνυση ή θα κάνω μήνυση στην ίδια. Ποιος είναι αυτός που είπε αυτές τις κακοήθειες για μένα;” επισήμανε.

Σχολιάζοντας την καταγγελία της Σταυρούλα Ξουλίδου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζέττα Μακρή τόνισε μεταξύ άλλων: «Για μένα είναι πολιτικό άκομψο αυτό που κάνατε και απίστευτο επιπόλαιο το ότι είχατε ραντεβού με τον συγκεκριμένο κύριο δεν ειδοποιήσατε την αστυνομία».

Από την άλλη   ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλώντας με δημοσιογράφους στο συνέδριο των ΑΝΕΛ για το ποιοι βουλευτές μπορεί να ψηφίσουν για πρόεδρο και τι θα κάνουν αυτοί που ξέρουν ότι δεν θα επανεκλεγούν και δεν θέλουν να χάσουν τους μισθούς ενός και πλέον έτους ο κ. Ουζουνιδης τους απάντησε αφοπλιστικά ότι εκείνος δεν αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γιατί ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και εκείνος με απόλυτη ειλικρίνεια  τους είπε

«Εγώ έχω  και το φαγάκι μου , έχω και το κρεβατάκι μου γιατί μένω με τη μαμά μου. Οπότε σίγουρα δεν θα ψηφίσω για πρόεδρο».

«Ανυπόστατες», χαρακτήρισε τις καταγγελίες της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, σε παρέμβαση της, στην ίδια εκπομπή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα διερευνηθεί.

Παράλληλα, η κ. Ασημακοπούλου, απευθυνόμενη στην κ. Ξουλίδου, αναρωτήθηκε γιατί δημοσιοποίησε την συγκεκριμένη στιγμή το γεγονός και όχι νωρίτερα, προσθέτοντας ότι όποιος φοβάται για την ζωή του καταγγέλλει το συμβάν όταν γίνεται.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ