Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Τι αλλαγές ζητά η τρόικα στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων ζητά η τρόικα, επιθυμώντας λιγότερες δόσεις για λιγότερους οφειλέτες, με αυστηρά περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, και ζητώντας οι αλλαγές αυτές να ισχύσουν αναδρομικά ακόμα και για όσους έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτήν.

Η τρόικα φαίνεται να επιμένει στην απόσυρση του μέτρου, το οποίο αποτελεί ήδη νόμο του κράτους και έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και μία εβδομάδα, ενώ περιμένει και τα νεότερα στοιχεία για την πορεία των εισπράξεων φόρων του Νοεμβρίου, που ήταν ο πρώτος μήνας που ίσχυσε η ρύθμιση, για να ενισχύσει – επιβεβαιώσει την πεποίθησή της, ότι το μέτρο κάνει ζημιά στα δημόσια έσοδα, και δε θα αποδώσει όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση φαίνεται να αντιδρούν στις πιέσεις των δανειστών, θεωρώντας ότι η ρύθμιση πέραν του ότι προσφέρει ανακούφιση σε χιλιάδες φορολογούμενους, θα αποφέρει και τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές αποκλείουν το ενδεχόμενο να αλλάξει αναδρομικά η ρύθμιση για όσους έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτήν.



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ