Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Στήθηκε προτζέκτορας στη Βουλή για το DVD Χαϊκάλη – Αλλά τελικά δεν προβλήθηκε

Προτζέκτορα για την περίπτωση που ληφθεί απόφαση  να προβληθεί το βίντεο που παραδόθηκε χθες στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής  εγκαταστάθηκε στην αίθουσα που συνεδριάζει αυτή την ώρα η Επιτροπή σχετικώς με τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής, δεν προβλήθηκε τελικώς το βίντεο που σχετίζεται με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη.  Κατά της προβολής τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Βιρβιδάκης, Βασίλειος Υψηλάντης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστόλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση . Υπέρ της προβολής του βίντεο τάχθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια, ο βουλευτής της ΧΑ, Δημήτρης Κουκούτσης και ο ανεξάρτητος Πάρις Μουτσινάς.

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση την Δευτέρα τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη για την δήλωσή τους  – με την οποία καλούν τους βουλευτές που έχουν αλλάξει στάση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να απόσχουν από τις επόμενες ψηφοφορίες για να αρθεί η σκιά χρηματισμού. Με ανακοίνωσή της μάλιστα εκφράζει την βαθιά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με «απόπειρες δωροδωκίας» βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. «Τα φαινόμενα αυτά, πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας» αναφέρεται από την Επιτροπή, η οποία, ταυτοχρόνως, εκφράζει την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Έλληνες βουλευτές να σεβαστούν το Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους αυτοσεβασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ