Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Υπόθεση Ξηρού: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ ο «Θεοχάρης» και ο απότακτος ΕΚΑΜίτης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο «Θεοχάρης», ο άνθρωπος που φέρεται να νοίκιασε την μονοκατοικία στην Ανάβυσσο στην οποία κρυβόταν το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός!

Πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα και έναν 37χρονο Αλβανό. Ο τελευταίος φέρεται να είναι ο ενοικιαστής της γιάφκας της Αναβύσσου, ο άνδρας με τα τατουάζ, που συστηνόταν ως υπαξιωματικός του ναυτικού. Ο 37χρονος, όπως και Ελληνας συλληφθείς, ήταν σεσημασμένος, αφού είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και όπλα.

Ο 54χρονος είναι απότακτος αστυνομικός και ονομάζεται Χρήστος Πατουχέας. Υπηρέτησε στην ΕΚΑΜ και στη Διεύθυνση Ασφαλείας. Το 2013 φυλακίστηκε, καθώς καταδικάστηκε για υπόθεση λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο και βγήκε από τη φυλακή το καλοκαίρι του 2014, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε επαφές με βαρυποινίτη ποινικό κρατούμενο.

Ο εν λόγω άνδρας είχε ανοίξει μονάδα αφαλάτωσης στη Μάνη λίγα χρόνια μετά την απόταξή του, το 2002, όταν είχε κατηγορηθεί για αρχαιοκαπηλία. Φωτογραφία του είχε δημοσιευτεί το 2011 σε αφιέρωμα του «Έθνους» για τη μονάδα αφαλάτωσης που είχε ιδρύσει.

patouxeas

Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση του νόμου περί όπλων».

Τα αποτυπώματά τους και γενετικό υλικό έχουν βρεθεί σε οπλισμό στα σπίτια που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός σε Ανάβυσσο και Περαχώρα Λουτρακίου.

Το χρονικό των συλλήψεων 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα της Καλαμάτας Tharrosnews.gr η σύλληψη των δύο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού έγινε στην οδό Κρήτης, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Φιλελλήνων. Ξαφνικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «σταμάτησαν πέντε αυτοκίνητα, από τα οποία με γρήγορες κινήσεις κατέβηκαν αρκετά άτομα. Μέσα σε δευτερόλεπτα προσέγγισαν δύο νεαρούς άντρες, οι οποίοι επέβαιναν σε τζιπάκι, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν με γρήγορα βήματα στα αυτοκίνητα». Οι δύο άνδρες φαίνεται να αιφνιδιάτηκαν και δεν αντέδρασαν καθόλου, ενώ η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής δεν διήρκεσε παρά λίγα δευτερόλεπτα.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες τους δύο άντρες και τις κινήσεις τους.

Οι αποκαλύψεις του ereportaz.gr για τον «Θεοχάρη»

Στον άνθρωπο που βοήθησε τον Ξηρό να νοικιάσει το σπίτι είχαν στραφεί οι έρευνες των Αρχών, όπως είχε αποκαλύψει το ereportaz.gr. Ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα ήταν περίπου 40 χρονών, ύψους 1,85, μελαχρινός με μαύρα μαλλιά και σκουρόχρωμα μάτια και τατουάζ.

Για την ενοικίαση της μονοκατοικίας ο ιδιοκτήτης είχε βάλει αγγελία αλλά και αυτοκόλλητα ενoικίασης σε διάφορα σημεία της Αναβύσσου.  Μέσα Μαΐου ο ιδιοκτήτης δέχτηκε κλήση απο άνδρα που του συστήθηκε ως «Θεοχάρης», αναφέροντας του οτι ενδιαφέρεται για την ενoικίαση του σπιτιού. Μετά απο συνάντηση συμφωνήθηκε η εκμίσθωση του ακινήτου για 250 ευρώ το μήνα, χωρίς να οριστεί η διάρκεια μίσθωσης του και χωρίς την σύνταξη ιδιωτικού συμφωνητικού. Ο «Θεοχάρης» στη συγκεκριμένη συνάντηση εμφανίστηκεντυμένος με  στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού ενώ έδειξε στον ιδιοκτήτη και την αστυνομική του ταυτότητα.

Η πληρωμή του ενοικίου θα γινόταν δια ζώσης είτε στον ιδιοκτήτη, είτε σε έναν γείτονα του με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις. Την ημέρα εκείνη, ο «Θεοχάρης» ανέφερε οτι στο σπίτι θα έμενε προσωρινά ένας γνωστός του, με το όνομα «Νίκος» προκειμένου να κάνει κάποιες εργασίες συντήρησης.

Στα τέλη Ιουνίου, όταν ο ιδiοκτήτης πήγε στο σπίτι, συνάντησε δύο άνδρες. Ο ένας ήταν ο μισθωτής και ο άλλος ο «Νίκος».  Κατα την εξέταση του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία,ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε τον «Νίκο» στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «προκύπτει ανενδοίαστα η παρουσία αγνώστου προσώπου, ο οποίος ενήργησε για λογαριασμό του Χριστόδουλου Ξηρού, παρέχοντας άμεση συνδρομή σε αυτόν, τουλάχιστον ως προς την μίσθωση της κατοικίας.

Μετά απο αναζήτηση στην εφαρμογή ταυτοτήτων Ελλήνων Πολιτών της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι η ταυτότητα που είχε δώσει ο «Θεοχάρης» στον ιδιοκτήτη του σπιτιού ήταν πλαστή και ο αριθμός άνηκε στην Ε.Χ η οποία ωστόσο δεν είχε δηλώσει απώλεια ή κλοπή.

Διαβάστε επίσης:

Ξηρός: «Δεν μετανιώνω»

Δικογραφια Ξηρού: Το τελευταίο γεύμα πριν την παραβίαση της άδειας, ο «αρραβώνας» και το ταξίδι στην Αθήνα

Οι μαρτυρίες για τον «Μανώλη» της 17Ν: Ο Ξηρός και ο 30χρονος ενοικιαστής

Ο Χριστόδουλος Ξήρος «κυνηγάει» τον Γιώργο Παπανδρέου

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ