Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Τι είπαν Τσίπρας – Ιερώνυμος για τον πολιτικό όρκο

Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συναντήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι ο νέος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι «Ήρθα εδώ να πάρω την ευχή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και ουσιαστικές απ’ ότι στο παρελθόν».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε στο νέο πρωθυπουργό ευχές για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ως πρωθυπουργός και δεσμεύθηκε ότι η εκκλησία με το ανθρωπιστικό έργο της θα είναι πάντα δίπλα στην πολιτεία.

Σημειώνεται ότι το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο ξεκίνησε στις 14:30 το μεσημέρι, λίγο πριν την ορκωμοσία, και προέκυψε μετά από αίτημα του κ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δύο άντρες συζήτησαν το θέμα του όρκου, μετά την απόφαση του κ. Τσίπρα να δώσει πολιτικό όρκο στην ορκωμοσία του ως νέος πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε στον αρχιεπίσκοπο ότι εφόσον δεν έχει παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, ούτε έχει βαφτίσει τα παιδιά του, δε θα μπορούσε να πάει κόντρα στις απόψεις που τόσα χρόνια διατυπώνει, εξηγώντας του γιατί επέλεξε να αναλάβει τα καθήκοντά του με πολιτικό όρκο.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, προσκάλεσε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του ως πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, όμως ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε ευγενικά απαντώντας ότι είναι άλλο πράγμα η καλή φιλική σχέση του με τον κ. Τσίπρα, και άλλο η θεσμική του ιδιότητα ως προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ