Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Συνάντηση Τσίπρα – Σουλτς την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην Ελλάδα προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη από εχθές ο κ. Σουλτς, είχε ανακοινώσει, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα για συγχαρητήρια, ότι θα ερχόταν στη χώρα μας αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και πριν τη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει χθες πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, όπως είπε, ώστε να βοηθήσει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση.

«Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν πάω στη Μέρκελ την Παρασκευή» είπε ο κ. Σουλτς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον κ. Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι σε σημερινή του συνέντευξη ο κ. Σουλτς είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς με τους Ευρωπαίους εταίρους του «και το γνωρίζει». «Είναι ένας πραγματιστής» δήλωσε ο κ. Σουλτς, και πρόσθεσε ότι «Θα πρέπει να βρει έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους του και πιστεύω πως το γνωρίζει».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ