Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Αδυνάτισμα… Αλήθειες και ψέμματα…

Οι περισσότεροι από μας, σε μια περίοδο της ζωής μας, έχουμε μπει στην διαδικασία να ακολουθήσουμε εξαντλητικά προγράμματα για αδυνάτισμα. Άλλοι για λόγους υγείας, άλλοι για λόγους καθαρά αισθητικούς. Σίγουρα έχουμε ακούσει διάφορους τρόπους και μεθόδους, θαυματουργά σκευάσματα και χάπια τα οποία όμως εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και σίγουρα δεν παρέχουν σωστά αποτελέσματα για ένα σωστό αδυνάτισμα.

Ποια είναι η αλήθεια λοιπόν για το αδυνάτισμα;

Ο ιδανικότερος τρόπος για την μείωση του σωματικού λίπους είναι η σωστή άσκηση και κυρίως η αερόβια προπόνηση. Κατά την διάρκεια της αερόβιας άσκησης παρουσιάζεται αύξηση του ρυθμού μεταβολισμού του λίπους. Με την έναρξη της προπόνησης το σώμα ξεκινάει να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος από τα πρώτα 5 λεπτά και αυξάνεται σημαντικά στα 15-20 λεπτά. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει η προπόνησή μας να έχει διάρκεια από 20 λεπτά και πάνω ενώ παράλληλα θα πρέπει να διατηρούμε την ένταση χαμηλή σε ποσοστό 50-65% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η συχνότητα προπόνησης. 3 τουλάχιστον φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητες ώστε το σώμα μας να αποκτήσει τις απαραίτητες προσαρμογές και να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε.

Ο καθένας μας μπορεί να διαμορφώσει το πρόγραμμά του και να προσθέσει 30-50 λεπτά αερόβιας άσκησης. Σε συνδυασμό με ένα σωστό πλάνο διατροφής μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε χωρίς να σπαταλάμε άδικα χρόνο και κυρίως προφυλάσσοντας την υγεία μας.

Η άσκηση στο νερό αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο άθλησης και ψυχαγωγίας. Απολαύστε το νερό και ενημερωθείτε για τα πάντα που μπορεί να προσφέρει στο σώμα και την υγείας σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ