Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Απλήρωτα τα μέλη του ΕΣΡ – Ζητούν επιστροφή συντάξεων από τον πρόεδρο του Συμβουλίου

Απλήρωτα παραμένουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με αποτέλεσμα να έχουν ματαιωθεί όλες οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις του.

Το πρόβλημα ξεκίνησε από μια ρύθμιση που πέρασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο τον περασμένο Μάιο, η οποία όριζε ότι στο εξής θα αναστέλλεται η καταβολή συντάξεων για το προεδρείο και τα μέλη των ΔΣ των Ανεξάρτητων Αρχών, που θα αμείβονται με βάση τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Η ρύθμιση είχε άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία του ΕΣΡ, καθώς πέντε από εννέα μέλη του ΔΣ είναι συνταξιούχοι και ήδη υφίστανται μείωση των μηνιαίων απολαβών τους κατά 500 ευρώ το ελάχιστο, αφού οι μηνιαίες αποζημιώσεις τους είναι μικρότερες των συντάξεων που λάμβαναν, αλλά και περαιτέρω απώλειες, αφού καλούνται τώρα να καταβάλουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Θανάσης Κουτρομάνος, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με το έγγραφο που έλαβε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής που του ζητά όχι μόνο την επιστροφή των συντάξεων που έχει εισπράξει για το διάστημα που βρίσκεται στο «τιμόνι» του ΕΣΡ, αλλά απειλείται και με επιπλέον πρόστιμο.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ