Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Το Eurogroup ενέκρινε τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της Αθήνας

Την έγκρισή του έδωσε πριν λίγο το Eurogroup στη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση, μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Μετά την επικύρωση της, η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί και από τα εθνικά κοινοβούλια των εταίρων, για να επικυρωθεί και τυπικά η τετράμηνη παράταση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Αθήνα θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν έως τα τέλη Απριλίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, που αποτελεί και προϋπόθεση για την εκταμίευση των 7,2 δισ. ευρώ που παρακρατούνται από τους δανειστές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ελληνική λίστα μέτρων, τα μηνύματα που έφταναν από νωρίς ήταν θετικά, ενώ και η Κομισιόν είχε προϊδεάσει για την κατάληξη του Eurogroup, με τον επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, και τον αντιπρόεδρο, Βάλντις Ντομπρόφσκις, να αποστέλλουν επιστολή στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως η ελληνική λίστα είναι «αρκετά περιεκτική» ώστε να αποτελέσει «σημείο έναρξης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ