Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε μεγάλες ποσότητες skunκ σε μεζονέτες στην Αττική (βίντεο)

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται σπείρα Βιετναμέζων, οι οποίοι είχαν χρησιμοποιούσαν τρεις πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές της Αττικής, για την καλλιέργεια μεγάλων ποσοτήτων χασίς.

Αναλυτικότερα, στη σύλληψη έξι ατόμων οδηγήθηκαν οι αρχές, μεταξύ αυτών και του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν στήσει υπερσύγχρονα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης, όπου καλλιεργούσαν το γνωστό στις πιάτσες των χρηστών ως «skunk».

Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, ο οποίος έχει Ελληνική υπηκοότητα, αλλά είναι Βιετναμέζικης καταγωγής, είχε νοικιάσει εδώ και ένα χρόνο τρεις μεζονέτες σε Λαγονήσι, Πικέρμι και Νέα Πεντέλη, και πλήρωνε 1.000 το μήνα ενοίκιο για κάθε σπίτι.

Σε αυτά τα σπίτια – «θερμοκήπια», οι συνεργοί του είχαν δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας λάμπες αλογόνου, φίλτρα καθαρισμού αέρα και ειδικά λιπάσματα, προκειμένου να δημιουργήσουν την πλέον ακριβή ποιότητα χασίς παγκοσμίως, του οποίου η τιμή στην αγορά εκτιμάται ότι φτάνει τα 10.000 ευρώ το κιλό.

2

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.761 δένδρα χασίς μέσα στις τρεις μεζονέτες, 56 κιλά φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 62 κιλά αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, 39.750 Ευρώ, 600.000 σε Βιετναμέζικο νόμισμα, 174 δολάρια ΗΠΑ, 13 κινητά τηλέφωνα και τρία βιβλιάρια καταθέσεων.

Όπως έγινε γνωστό, το χασίς προορίζονταν να εξαχθεί λίγο πριν το καλοκαίρι στην Αγγλία, αλλά και στην Ισπανία, με τελικό προορισμό τα Κανάρια Νησιά, ενώ το κέρδος που θα απέφερε στη σπείρα υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ