Συνάντηση με κτηνοτρόφους είχε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σήμερα 4/3 και ώρα 11:00 στον Τύρναβο όπου συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κόσμο της Πατρίδας μας ιδίως σε σχέση με τη CETA.
Η συνάντηση αυτή του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία ο Νότης Μαριάς θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.
Ακολουθεί δήλωση του Νότη Μαριά για τη CETA:
«Καταψήφισα τη CETA κατά την ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 15/2/2017, όπως άλλωστε είχα διαμηνύσει δημόσια εδώ και χρόνια, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις Ε.Ε.-Καναδά.
Ευθύς εξαρχής είχα τοποθετηθεί ενάντια στη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ε.Ε.-Καναδά, τη γνωστή CETA καθώς πρόκειται για συμφωνία απελευθέρωσης του εμπορίου που έχει μία σειρά σοβαρότατων αρνητικών επιπτώσεων για την Ελλάδα.
Ανοίγει το δρόμο στην εισαγωγή μεταλλαγμένων τροφίμων, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποιεί τα δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία και η παιδεία και ανατρέπει την αρχή της πρόληψης η οποία είναι σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ευνοεί τις πολυεθνικές, καταστρέφοντας τους ντόπιους μικροπαραγωγούς, ανοίγει στους καναδούς τον τομέα παροχής υπηρεσιών και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα παραδικαστικό σύστημα παρακάμπτοντας τα δικαστήρια των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Επιπλέον η CETA διαλύει την αγροτική οικονομία σε Ευρώπη και Ελλάδα και καταργεί το καθεστώς αυξημένης προστασίας που είχε η Ελληνική φέτα ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα την παραγωγή και την ποιότητα της Ελληνικής φέτας ενός παραδοσιακού προϊόντος το οποίο μόνο από τις εξαγωγές το 2015 απέφερε στην Ελλάδα 367 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η CETA ευνοεί τον κυριότερο καναδό παραγωγό δήθεν «φέτας» ο οποίος σημειωτέον είναι Σκοπιανός!!! κατέχοντας τη μερίδα του λέοντος, περί το 63%, της τοπικής καναδικής παραγωγής φέτας-μαϊμού
Τέλος με τις ρυθμίσεις της CETA ανοίγει η Κερκόπορτα προκειμένου στα επόμενα χρόνια η φέτα να μετατραπεί σε κοινή ονομασία και συνακόλουθα να απολέσει την ισχυρότατη προστασία την οποία απολαμβάνει εντός της Ε.Ε. ως Π.Ο.Π.
Ο αγώνας κατά της CETA συνεχίζεται.»