Της Χριστίνας Bratuleanou
Θρεπτικοί και νόστιμοι, τραγανοί και ζωηρόχρωμοι οι καροτοκεφτέδες έρχονται για να σας ξετρελάνουν! Απλά εποχιακά υλικά «ζυμώνονται» με φαντασία και μετατρέπονται στα πιο εντυπωσιακά πιάτα. Μάθετε βήμα-βήμα τα μυστικά για να αναγάγετε τη μαγειρική σε τέχνη.
Καροτοκεφτέδες (προετοιμασία 10΄)
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. καρότα
1 ντομάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγος μαϊντανός
50 γρ. τυρί τριμμένο
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρίν απ
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη. 2.Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. 3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά. 4. Παίρνουμε λίγο από το μείγμα και σχηματίζουμε κεφτεδάκια σε μπάλες. 5. Τηγανίζουμε τους καροτοκεφτέδες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση!