Μόνιμα μέτρα φέρονται να ζητούν οι εταίροι από την Ελλάδα, οι οποίοι δε φαίνεται να ικανοποιούνται από το πακέτο προτάσεων που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, και ζητούν να βρεθεί τρόπος να αυξηθούν σε μόνιμη βάση τα έσοδα του Κράτους.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο με την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς η γνωστή πλέον λίστα με τα μέτρα των 6,1 δισ. δε στάθηκε αρκετή για να πείσει τους δανειστές.
Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, υπήρξε ανανέωση της λίστας και τα μέτρα αυξήθηκαν στα 7,1 που μαζί με τα υπολογιζόμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις έφταναν στα 8,5 δισ. ευρώ. Και πάλι, ωστόσο, οι δανειστές δεν έμειναν ικανοποιημένοι, ζήτησαν πιο μόνιμα εισπρακτικά μέτρα, αυξάνοντας κατακόρυφα την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.
Ουσιαστικά οι δανειστές διαμήνυσαν ότι η κυβέρνηση για να σταθεροποιήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να παρουσιάσει σταθερά μέτρα, και όχι λύσεις για εφάπαξ εισπράξεις.
Τώρα, η ελληνική πλευρά αναμένεται να παρουσιάσει έως την ερχόμενη Τρίτη, ένα συνολικό πακέτο μέτρων που θα φτάνει τα 10 δισ. ευρώ, ενώ το ποιες μεταρρυθμίσεις θα περιλαμβάνει η νέα λίστα μένει να το δούμε στις επόμενες ημέρες, με τις δυσοίωνες προβλέψεις να αναφέρουν ότι εκτός από αυξήσεις που όπως φαίνεται θα υπάρξουν στους φορολογικούς συντελεστές, θα περιλαμβάνει και μέτρα έκτακτου χαρακτήρα, όπως στο παρελθόν η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.