Απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο οι Έλληνες από την Εκκλησία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».
Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι είναι μειωμένο κατά 34% (σε σχέση με το 2006), ενώ, το ποσοστό εκείνων που πηγαίνουν στην Εκκλησία είναι μειωμένο κατά 16%.
Παράλληλα, αυξημένο κατά 13% είναι το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι το Πάσχα δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για αυτούς, ενώ την ίδια στιγμή, εξακολουθούν να τηρούν τα πατροπαράδοτα έθιμα.
Ένα σημαντικό ποσοστό, και συγκεκριμένα το 75,2%, δήλωσε ότι πηγαίνει στην εκκλησία την Ανάσταση, ενώ το 45,2% των ερωτηθέντων νηστεύει τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Μικρό (9,9%), αλλά σημαντικό, δεδομένης της δυσκολίας του εγχειρήματος, είναι και το ποσοστό εκείνων που νηστεύει τη Σαρακοστή.
Στα υπόλοιπα ερωτήματα της έρευνας, το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στο Θεό, το 41,4% στα θαύματα, το 43,8% στον Σατανά, και το 31,8% στη Δευτέρα Παρουσία.
Παράλληλα, όπως προέκυψε από την έρευνα, το 62,5% των ερωτηθέντων πιστεύει στο μάτιασμα και το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων, ερωτήματα τα οποία αγνοούμε γιατί προστέθηκαν σε ερωτηματολόγιο έρευνας για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων.