Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ενεργό και επίσημα το «Μητρώο Online Media»

 

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε την πιστοποίηση 231 διαδικτυακών ενημερωτικών Μέσων και πλέον ξεκινά μία νέα εποχή στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία.

Εδώ και πολλά χρόνια αιωρούταν αυτή η αδικία μεταξύ των δημοσιογραφικών μαγαζιών όλων των Μέσων και αυτών του διαδικτύου, με τους ιδιοκτήτες και ρεπόρτερ του ίντερνετ να μην απολαμβάνουν βασικά προνόμια, ενώ στην πραγματικότητα έκαναν ισόποση και πολλές φορές πιο άμεση δουλειά από τους καλούς συνάδελφούς τους.

Μέλη του Μητρώου είναι φυσικά το eReportaz και το HealthReportaz! Πλέον, όσες ιστοσελίδες ανήκουν στο Μητρώο θα φέρουν αυτό το σήμα:

Τα μέλη του νεοσύστατου «Μητρώου Online Media» απολαμβάνουν πλέον:

Δικαίωμα πρόσβασης στην κρατική διαφήμιση, μέσω της εφαρμογής της νομοθεσίας για την κατανομή της.

Η δωρεάν παροχή Υπηρεσίας Εντοπισμού Λογοκλοπής, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (Ο.Σ.Δ.Ε.Λ).

Η συνεργασία στα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.).

Η διαπίστευση δημοσιογράφων.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, δήλωσε για την έναρξη λειτουργίας του νέου Μητρώου:

«Εδώ και  λίγη ώρα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ο πλήρης κατάλογος των πιστοποιημένων – ταυτοποιημένων ενημερωτικών ιστοσελίδων, οι οποίες αποτελούν το Μητρώο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο διασφαλίζει ότι η κρατική διαφήμιση θα πηγαίνει σε ιστοσελίδες με ονοματεπώνυμα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχει αγκαλιαστεί ήδη από την διαδικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα.

»Από αύριο το πρωί τα μέλη του Μητρώου θα λαμβάνουν και το λογότυπο του Μητρώου, το οποίο θα πρέπει να αναρτούν σε πολύ εμφανές σημείο στην κορυφή της ιστοσελίδας τους. Έτσι, και ο επισκέπτης αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορούν γρήγορα να γνωρίζουν αν η ιστοσελίδα, η οποία επισκέπτονται είναι πιστοποιημένη και συμμετέχει στο Μητρώο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης»

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ