Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Προς νομιμοποίηση η φαρμακευτική κάνναβη σύμφωνα με τον Ανδρεά Ξάνθο

Η 20η Απριλίου θεωρείται για κάποιο λόγο ως η παγκόσμια μέρα χρηστών ινδικής κάνναβης και μάλιστα στις 4:20 το απόγευμα η καλύτερη ώρα για χρήση…

Ανεξάρτητα αν αυτό αποτελεί μία πραγματικότητα η όχι, ο Υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξάνθος, επέλεξε τη συγκεκριμένη μέρα να ανακοινώσει στη Βουλή ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να νομιμοποιήσει για φαρμακευτικούς λόγους τη συνταγογράφηση σκευασμάτων με εκχύλισμα κάνναβης, καθώς επιστημονικό πόρισμα συγκεκριμένης ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΟΦ αναφέρει πως η φαρμακευτική κάνναβη θεραπεύει αποτελεσματικά συγκεκριμένες παθήσεις!

Ο Ανδρέας Ξάνθος επεσήμανε τη σημασία των όρων της παραγωγικής διαδικασίας και άφησε ανοιχτό παράθυρο για το θέμα της γενικότερης αποποινικοποίησης, παρά το ότι δεν είναι αρμοδιότητά του:

«Μένει ένα μεγάλο θέμα που αφορά τη δυνατότητα παραγωγικής διαδικασίας. Με ποιους όρους θα γίνεται αυτό στη χώρα, έτσι ώστε, ενδεχομένως, να δοθεί μία αναπτυξιακή προοπτική στο να παράγονται, να συσκευάζονται και να κυκλοφορούν στη χώρα μας τέτοια προϊόντα. Το θέμα, όμως, γενικότερα, της νομιμοποίησης, της αποποινικοποίησης, όπως θέλετε πείτε το, της χρήσης της κάνναβης, είναι ένα ευρύτερο ζήτημα κοινωνικό και πολιτικό, το οποίο, προφανώς, υπερβαίνει και τον ρόλο του υπουργείου Υγείας. Δεν έχει νόημα να διατυπώνουμε προσωπικές απόψεις. Νομίζω, όμως, είναι ένα θέμα που οφείλει η πολιτεία με σοβαρό τρόπο και εκεί να ανοίξει έναν διάλογο και να αναζητήσει συνθέσεις και βήματα, τα οποία θα ξεπεράσουν υπαρκτές στρεβλώσεις του υπάρχοντος πλαισίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ