Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Der Handelsblatt: Στις 11 Μαΐου η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δε θα αποφασίσουν την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup τις 24 Απριλίου, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο «απίθανο».

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν στη γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου θα υπάρξει μόνο «απολογισμός της προόδου» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Der Handelsblatt, οφείλεται στην απροθυμία της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, καθώς και στο ότι από την Αθήνα δεν υπάρχει καμία ένδειξη περαιτέρω προόδου στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο κ. Ντομπρόφσκις δήλωσε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε από την Ελλάδα μια αξιόπιστη δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις. Επειγόντως».

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα που επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες, η απόφαση για εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα θα μπορούσε να ληφθεί στις 11 Μαΐου, δηλαδή στο επόμενο Eurogroup.



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ