Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024

Ελπιδοφόρα μηνύματα για την τριχόπτωση

Θετικά τα αποτελέσματα από τη χρήση του CG210 κατά της τριχόπτωσης φαίνεται ότι καταγράφονται από χρήστες και δερματολόγους, σύμφωνα με τον κ.Αλέξανδρο Κατούλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρούμε ότι προϊόντα, όπως το CG210, που έχουν ιδιαίτερο μηχανισμό δράσης και συνοδεύονται από κλινικές μελέτες, παρουσιάζουν αποτελέσματα που είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το CG210 μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν μονοθεραπεία, είτε σε συνδυασμό με άλλη φαρμακευτική αγωγή, είτε στα πλαίσια ενός προγράμματος εναλλαγής διάφορων θεραπευτικών θεραπειών.»
Το CG210 της φαρμακευτικής εταιρείας LIBYTEC, είναι ένα προϊόν που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της τριχόπτωσης και απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες. Ο μοναδικός και καινοτόμος μηχανισμός δράσης του CG210 διακρίνεται σε τρία μέρη:
• Μοριακό: Αποκατάσταση των επιπέδων της αντιαποπτωτικής πρωτεΐνης Bcl-2 πλησίον των φυσιολογικών τιμών (+89%).
• Κυτταρικό: Αύξηση των κυττάρων Langerhans (+74%) τα οποία εξασφαλίζουν την ανοσολογική απάντηση και ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση.
• Κοσμητικό: Αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου (+67%) με αποτέλεσμα την καλύτερη εμφύτευση των τριχών και την μείωση της πρόσβασης εξωτερικών μολυσματικών παραγόντων.
Η τριχόπτωση επανέρχεται στο φυσιολογικό σε λιγότερο από 44 ημέρες.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από κλινική μελέτη (Καθ. Cucé, Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, Βραζιλία) σε άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία οι οποίοι υποβλήθηκαν σε βιοψία στο τριχωτό της κεφαλής ύστερα από 3μηνη τοπική χορήγηση CG210. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην κλινική μελέτη δεν παρατηρήθηκαν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση του CG210.
Ανδρογενετική Αλωπεκία
Άνδρες
H ανδρογενετική αλωπεκία (ΑΓΑ), η κύρια αιτία απώλειας μαλλιών στους άνδρες, χαρακτηρίζεται από αραίωση ή και μόνιμη απώλεια τριχών της μετωπιαίας, ή της βρεγματικής περιοχής ξεκινά στην εφηβεία, στην 2η ή στην 3η δεκαετία του ανδρός. Το 50% των ανδρών (καυκασίας φυλής) στην ηλικία των 40 ετών εμφανίζουν ανδρογενετική αλωπεκία, ενώ το ποσοστό στην ηλικία των 70 φτάνει στο 80%.
Γυναίκες
H ανδρογενετική αλωπεκία εμφανίζεται στις γυναίκες στα τέλη της 3ης δεκαετίας της ζωής τους (πρώιμη) ή μετεμμηνοπαυσικά (όψιμη) λιγότερο συχνά σε σχέση με τους άνδρες. Στις ηλικίες 20-30 ετών το ποσοστό των γυναικών με ανδρογενετική αλωπεκία υπολογίζεται σε 6-12%, ενώ σε ηλικίες μεγαλύτερες των 70 ετών σε 40-55%.
Θεραπείες
Οι θεραπείες της ανδρογενετικής αλωπεκίας διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:
Τοπική θεραπεία – Μινοξιδίλη, CG210
Συστηματική θεραπεία – Φιναστερίδη, Δουταστερίδη, κ.ά.
Χειρουργική διόρθωση – Μεταμόσχευση τριχοθυλακίων
Τεχνικές camouflage – Χρήση spray που βάφει το δέρμα του τριχωτού, χρήση spray που με ηλεκτροστατική προσκόλληση αυξάνουν το πάχος των τριχών, περούκες από συνθετική ή φυσική τρίχα

Πηγή : isotimos.com



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ