Τα σπυράκια στο πρόσωπο είναι σύνηθες φαινόμενο για αρκετούς ανθρώπους. Οι λόγοι για τους οποίους εμφανίζονται, είναι πολλοί και καλό θα είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ριζικά.
Αν, ωστόσο, αισθάνεστε ότι κάποιο σπυράκι θα κάνει την εμφάνισή του, δείτε τις συμβουλές που ακολουθούν, προκειμένου είτε να το αποφύγετε τελείως είτε να καταφέρετε να το εξαφανίσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται!
Μέλι
Το μέλι είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βάλτε λίγο μέλι στο σημείο του δέρματος που βρίσκονται τα σπυράκια για 30 περίπου λεπτά.
Μηλόξυδο
Πρόκειται για ξύδι που φτιάχνεται από μηλίτη ή μούστο μήλου. Το ξύδι θα επαναφέρει το pH του δέρματός σας και τα σημάδια θα συρρικνωθούν.
Αλόη
Το ζελέ της αλόης θα βοηθήσει στο να μην μεγαλώσει το σπυράκι ή σημάδι και να αποφευχθεί η φλεγμονή και η ερυθρότητα.
Χυμός καρότου
Βάλτε χυμό καρότου πάνω στο σπυράκι. Θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης και θα αποτρέψει τη δημιουργία τυχόν σημαδιών.
Χυμός τομάτας
Φτιάξτε πολτό από φρέσκια τομάτα και εφαρμόστε τον με μπατονέτα στα σημεία που έχουν πρόβλημα.
Ασπράδια αυγών
Περιέχουν λυσοζύμη που καταστρέφει τα κυτταρικά τοιχώματα των βακτηρίων και εξαλείφει τις λοιμώξεις. Παρασκευάστε ένα μείγμα με ασπράδι αυγού, μαζί με ενάμισι κουταλάκι του γλυκού μέλι και ελάχιστη κανέλα και εφαρμόστε το στα σπυράκια πριν κοιμηθείτε. Το πρωί ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Μάσκα από πηλό
Ο πηλός είναι πλούσιος σε μέταλλα, που αφαιρούν αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Φτιάξτε ένα μείγμα πηλού, και απλώστε το στο σημείο που σας απασχολεί. Αφού στεγνώσει, αφαιρέστε τη μάσκα, πλένοντας το πρόσωπό σας. Αν θέλετε ρίξτε στο σημείο μία σταγόνα λεβάντας, που έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.