Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ατομική Έκθεση Εικονογράφησης Στάθης Πετρόπουλος: ‘Αναζητώντας το τέλος, Οδύσσεια’

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στις 7.30 μμ. η ατομική έκθεση εικονογράφησης του Στάθη Πετρόπουλου με τίτλο ‘Αναζητώντας το τέλος, Οδύσσεια’. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

Ο τίτλος της έκθεσης του Στάθη Πετρόπουλου ‘Αναζητώντας το τέλος, Οδύσσεια’, παραπέμπει στο θέμα στο οποίο επικεντρώνεται ο καλλιτέχνης, τον δύσκολο αγώνα του Οδυσσέα επιστροφής στην Ιθάκη.

'       '(1)

Πιο συγκεκριμένα, ο καλλιτέχνης, εμπνευσμένος από το δεύτερο κατά ιστορική σειρά ομηρικό έπος, δημιουργεί μια καινούργια ανάγνωση, παραμένοντας πιστός στο πρωτότυπο κείμενο. Οι εικονογραφήσεις προσφέρουν μια προσωπική εικαστική ανάγνωση του ταξιδιού του Οδυσσέα προς την πατρίδα του και των προκλήσεων από θεούς και στοιχεία της φύσης που ξεπερνά ο ήρωας με τις δυνάμεις και το πολυμήχανο μυαλό του.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των έργων του Στάθη Πετρόπουλου καθιστούν κάθε εικονογράφηση πομπό της ομηρική ατμόσφαιρας των γεγονότων. Στο σύνολό τους τα έργα χαρακτηρίζονται από δυναμικές συνθέσεις με θεατρικά στοιχεία, περιορισμένες χρωματικές παλέτες καθώς και πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες λύσεις στην απεικόνιση των βασικών χαρακτήρων και των επιλεγμένων από τον καλλιτέχνη σκηνών.

Σαν αποτέλεσμα η έκθεση αυτή επεκτείνει το ομηρικό ταξίδι, δημιουργώντας το αίσθημα της συνεχούς πορείας-αναζήτησης προς έναν μακρινό προορισμό-τέλος με συναισθηματική φόρτιση και με ανοιχτές ερμηνείες και προεκτάσεις.

'        '(1)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ