Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

«Έφυγε» ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου

«Έφυγε» σε ηλικία 70 ετών ο γνωστός συνθέτης Βασίλης Δημητρίου, αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο σε όγκο και ποιότητα.

Ο Βασίλης Δημητρίου γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1945 στην Αθήνα, και είχε συνθέσει μουσική για θέατρο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφο, μουσική για μπαλέτο και έργα στο ιδίωμα της σύγχρονης μουσικής για μικρά και μεγάλα σύνολα ή σόλο όργανα.

Στο θέατρο έγραψε μουσική σε εβδομήντα παραστάσεις, ενώ συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Κώστας Μπάκας, ο Στέφανος Ληναίος, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Θύμιος Καρακατσάνης κ.ά.

Τη μουσική υπογραφή του Δημητρίου φέρουν και δεκαπέντε τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ αυτών ο Κίτρινος Φάκελος, Τα Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, η Πρόβα Νυφικού, κ.ά..

Ακόμα, υπήρξε ο δημιουργός και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Τραγούδια στο Συρτάρι, που παρουσίαζε ανέκδοτες μουσικές κα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών, ενώ από το 2006 κάθε Κυριακή μεσημέρι παρουσίαζε από το δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ, την εκπομπή Η Μαγεία της Αυλαίας.

Ήταν μέλος της ΕΕΘΣ (Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μεταφραστών και Συνθετών), της ΕΔΕΤ (Ένωση Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού), ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΜΣ (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος) του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 14:00 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ