Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία – Γιατί δε ψήφισε το άρθρο 56 η Χριστοδουλοπούλου

Έκπληξη αποτέλεσε η διαφοροποίηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα για το άρθρο 56, που αφορά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

Μάλιστα, στην σχετική επιστολή της η κ. Χριστοδουλοπούλου τονίζει πως “η ατομική διαφοροποίηση της, αποτελεί μία δική της εσωτερική ανάγκη, να τιμήσει τον πρόωρα χαμένο αδερφό της, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι το θάνατό του”

Ολόκληρη η επιστολή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Στη σημερινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου επέλεξα να ψηφίσω “παρών” στις διατάξεις του άρθρου 56, που ρυθμίζουν τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. 

Η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου έναντι των άλλων τα οποία υπερψηφίζω. Ούτε, όμως συμψηφίζει τίποτα. 

Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ούτε προτίθεμαι να δώσω “όπλα” σε κανέναν και για τίποτα. 

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή αυτής της ατομικής διαφοροποίησης, αποτελεί μία δική μου εσωτερική ανάγκη, να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδερφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι το θάνατό του. 

Τασία Χριστοδουλοπούλου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ