Του Θάνου Πασχάλη
Μια καταγγελία ενός πολίτη προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή για μια υπάλληλο στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας που ανέφερε ότι είναι εξαφανισμένη από την υπηρεσία της και ότι συμπεριφέρεται σκαιότατα στους συναδέλφους της , προκάλεσε την παρέμβαση της διοίκησης του Νοσοκομείου και τη σύνταξη πορίσματος προκαταρκτικής εξέτασης.
Τα καταγγελλόμενα-όπως αναφέρεται στο πόρισμα-δεν επιβεβαιώθηκαν ,αλλά η ‘έρευνα έβγαλε “λαγό” όσον αφορά
τις άδειες που δικαιούται ένας υπάλληλος όταν ταυτόχρονα είναι αιρετός και συνδικαλιστής.
Τί το πρωτοφανές λοιπόν προέκυψε;
Η συγκεκριμένη υπάλληλος του Νοσοκομείου Βέροιας (κλάδου Τ.Ε Φυσικοθεραπευτών) τυγχάνει να είναι παράλληλα αιρετή περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της
Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικοθεραπευτών.
Δείτε λοιπόν -όπως αναφέρεται στην προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της-τι ετήσια άδεια δικαιούται
(όντας υπάλληλος του ΕΣΥ, αιρετή σύμβουλος Περιφέρειας ,και συνδικαλίστρια) και αναλόγως τι άδεια (ανάλογη η παραπάνω ) δικαιούσαι με βάση διάφορους νόμους αν τυγχάνει να έχεις τριπλή ιδιότητα στο Δημόσιο.
Όταν δηλαδή είσαι δημόσιος υπάλληλος,εκλεγμένος πολιτευτής και συνδικαλιστής έστω και με την ιδιότητα του απλού μέλους μιας Περιφέρειας η Δήμου η ενός Σωματείου . Αυτονόητο είναι ότι αν τυχόν βρίσκεσαι στην “κορυφή” του συνδικαλισμού ή μιας Περιφέρειας αναστέλλεται η υπαλληλική σου ιδιότητα.
Άδεια που ξεχνάς να επιστρέψεις στην εργασία σου!
Στο “ψητό” λοιπόν της συγκεκριμένης η όμοιων περιπτώσεων. Δικαιούσαι με το νόμο 126 ολόκληρες εργάσιμες ημέρες ετήσια άδεια (εννοείται μετ αποδοχών) ίσον μαζί με τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα 230 ημέρες πληρωμένη αποχή από τη δουλειά σου .
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο πόρισμα η συγκεκριμένη υπάλληλος με την τριπλή της ιδιότητα (αυτό ισχύει και σε αντίστοιχες περιπτώσεις) δικαιούται 60 ημέρες άδεια ετησίως ως αιρετή Περιφερειακή σύμβουλος,36 ημέρες συνδικαλιστική άδεια ως μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικοθεραπευτών,25 ημέρες κανονική άδεια ως υπάλληλος του Νοσοκομείου και 5 ημέρες για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης τέκνου..Ίσον 126 εργάσιμες ημέρες άδεια το χρόνο.
Η συγκεκριμένη ,προς τιμήν της δεν έκανε χρήση το 2014 όλης της προβλεπόμενης άδειας. Κάποιοι άλλοι με τα ίδια τριπλά “προσόντα” του υπαλλήλου,του αιρετού και του συνδικαλιστή πιθανότητα δεν θα λένε όχι στην εξάντληση της “πλούσιας” και θεσμοθετημένης άδειας από το Δημόσιο..Αν έχεις τύχη λοιπόν-όντας υπάλληλος του Δημοσίου,εκλεγμένο μέλος σε Δήμο η Περιφέρεια και συνδικαλιστής -τότε διάβαινε…
Η Ελλάδα του Κρατικιστάν (δηλαδή του Κράτους και του Δημοσίου )…