Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Μπαλαούρας: Παγανιστική η μεταφορά του Αγίου Φωτός

Για «πόλεμο φθοράς από ευρωπαϊκούς και εγχώριους κύκλους» και «φτηνά κολπάκια και από τις δυο μεριές» έκανε λόγο στον Alpha 989 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας και διερωτήθηκε «βλέπετε καμία υπαναχώρηση όσον αφορά στην αντιμνημονιακή μας στάση; Αν σήμερα δεν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο ελληνικός λαός θα υπέφερε εις διπλούν».

Μιλώντας στην εκπομπή “Αντιθέσεις”, παραδέχθηκε ότι «πράγματι υπάρχει μια υστέρηση για να έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Το ένα θέμα είναι ο ΕΝΦΙΑ, παρά το ότι θα κάνουμε περικοπή των αντικειμενικών, θα πάμε να αλλάξουμε τον ΕΝΦΙΑ σε έναν βαθμό ικανοποιητικό για τα χαμηλά στρώματα αυτό το έτος και το επόμενο θα βάλουμε μπροστά να δημιουργήσουμε έναν φόρο μεγάλη ακίνητης περιουσίας. Δεύτερη υστέρηση είναι το θέμα της επαναφοράς του κατώτατου μισθού».

Παραδέχθηκε επίσης ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά και αυτό το αναγνωρίζουμε, το δημιουργούν οι δανειστές, οι οποίοι προσπαθούν να δείξουν ότι δεν θα αντέξουμε».

Κληθείς να σχολιάσει τις «διαφορετικές φωνές στελεχών του κόμματος», ο κος Μπαλαούρας είπε: «Η αριστερή πλατφόρμα δεν έχει κρύψει τις θέσεις της που είναι για μια πορεία εξόδου από το ευρώ, είναι σαφές αυτό, η πλειοψηφία του κόμματος όμως δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Όσον αφορά στον Μηλιό δεν είπε τίποτα ακραίο -που βγήκαν τα μέσα και φώναξαν- είπε ότι μεταξύ του διλήμματος να πληρώσουμε εργαζόμενους και συνταξιούχους ή τις δόσεις, θα πληρώσουμε τους πρώτους και θα οδηγηθούμε αντικειμενικά σε στάση πληρωμών όσον αφορά στους δανειστές».

Τέλος, για την ερώτηση που κατέθεσε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περί του «δαπανηρού» εθίμου της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και των Λειψάνων Αγίων, εξήγησε: «Κάναμε μια ερώτηση προς διάφορους υπουργούς θεωρώντας ότι αυτές οι καταστάσεις θυμίζουν θεοκρατικά κράτη και ότι το κόστος, η μεταφορά του Αγίου Φωτός πχ από το Ισραήλ στην Ελλάδα, είναι τεράστιο. Κάθε εκκλησία έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, το κράτος τί δουλειά έχει με αυτά τα πράγματα; Όσον αφορά στο Άγιο Φως, αυτό δεν ήταν παλιό έθιμο, ήρθε το 1988 από ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Δεν υπάρχει έθιμο, είναι παραλογισμός και παγανιστικά πράγματα αυτά».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ