Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Κι όμως δεν είναι αίμα! Τι είναι το κόκκινο υγρό στη μπριζόλα;

 
Όπως μας λέει η επιστήμη, πρόκειται για μια μικρή πρωτεΐνη των μυών, τη μυοσφαιρίνη, που μεταφέρει οξυγόνο στους σκελετικούς μυς και έχει χρώμα παρόμοιο με την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη του αίματος.

Η κόκκινη απόχρωση της μυοσφαιρίνης δημιουργείται όταν το κρέας κοπεί και έρθει σε επαφή…

Διαβάστε περισσότερα στο : HealthReportaz.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ