Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Πόσο επικίνδυνα είναι τα στρινγκ για τη γυναίκα;

Ποια γυναίκα δεν θεωρεί σέξι εσώρουχα τα στρινγκ; Ποια γυναίκα δεν νιώθει πιο όμορφη ή πιο ποθητή φορώντας στρινγκ παρά κάποιο άλλο είδους εσωρούχου; Όμως, πόσο σίγουρες είμαστε ότι είναι απόλυτα ασφαλές για την υγεία μας και τον οργανισμό μας;

στρίνγκ

Εννοείτε ότι αυτό δεν αφορά όλες τις γυναίκες και δεν σημαίνει ότι τα στρινγκ είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Σίγουρα, ο βαθμός που μπορεί να μας επηρεάσει το γεγονός ότι επιλέγουμε να φορέσουμε στρινγκ, εξαρτάται από το πόσο είναι επιρρεπής είναι ο οργανισμός μας σε λοιμώξεις και ερεθισμούς. Δηλαδή εάν έχετε μια προδιάθεση σε μολύνσεις του ουροποιητικού ή του κόλπου, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτές, αν φοράτε συχνά στρινγκ.

Αλλά υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά των στρινγκ που σας βάζουν σε κίνδυνο και εγκυμονούν κινδύνους για την υγείας μας. Πολλά στρινγκ, ιδιαίτερα αυτά με τις σέξι δαντέλες, είναι κατασκευασμένα από υλικά που δεν αναπνέουν, σε αντίθεση με τα κλασσικά βαμβακερά.

Οι κυριότεροι κίνδυνοι για την υγεία όταν φοράμε στρινγκ είναι οι μολύνσεις και οι ερεθισμοί

Μπορεί τα στρινγκ να είναι στη μόδα, αλλά είναι και πολύ επικίνδυνα για την πρόκληση μολύνσεων και ερεθισμών στην ευαίσθητη περιοχή. Με την τριβή ερεθίζουν την περιοχή των γεννητικών οργάνων και προκαλούν ερεθισμό, κνησμό ακόμα και μικρές φλεγμονές και αμυχές. Συχνά μετακινούνται και μπορεί, αν δεν εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα μιας γυναίκας, το πίσω μέρος να μετακινηθεί προς τα εμπρός και να μεταδοθούν βακτήρια, προκαλώντας λοιμώξεις. Άλλο ένα μειονέκτημά τους είναι ότι αφήνουν εκτεθειμένα τα γεννητικά όργανα και την περιοχή του πρωκτού, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να «τραυματίζονται» από την τριβή της ραφής των παντελονιών.

Αιμορροΐδες. Τα στρινγκ είναι απίθανο να προκαλέσουν πραγματικά αιμορροΐδες, αλλά μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Φορώντας ένα στρινγκ, ενώ έχετε περίοδο, μπορεί να αυξήσει ελαφρώς τους κινδύνους αυτούς.

Περίοδος. Αν είστε ήδη επιρρεπείς σε λοιμώξεις, η περίοδός σας είναι μια ιδιαίτερα ευάλωτη στιγμή. Το pH του κόλπου είναι συνήθως όξινο, και το αίμα αυξάνει το pH σας. Έτσι, όταν το pH σας ανεβαίνει, τα βακτήρια έχουν μια μεγαλύτερη πιθανότητα να αυξηθούν.

Μυοσκελετικά προβλήματα. Υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσουν μυοσκελετικά προβλήματα. Συγκεκριμένα τα πολύ στενά στρινγκ τραυματίζουν τον κόκκυγα, καθώς η στενή λωρίδα του εσώρουχου, τρίβει έντονα το σημείο, με αποτέλεσμα ο κόκκυγας για να προστατευτεί, να στρίβει προς τα μέσα και να παραμορφώνεται.

Πονοκέφαλος και ημικρανίες. Εντυπωσιακό είναι το συμπέρασμα μιας άλλης έρευνας, η οποία καταλήγει λέγοντας πως τα στρινγκ εσώρουχα ευθύνονται για τους συχνούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες, καθώς ο κόκκυγας διαθέτει πολλές νευρικές απολήξεις, οι οποίες τραυματίζονται από την τριβή. Το δίκτυο του νευρικού συστήματος ταράσσεται και προκαλούνται πονοκέφαλοι και ημικρανίες.

Συμπερασματικά, αν είστε υγιής, δεν υπάρχουν πραγματικά οποιοιδήποτε κίνδυνοι από το στρινγκ. Τα εσώρουχα είναι φτιαγμένα για να προστατεύουν τις ευαίσθητες περιοχές και αυτό το πετυχαίνουν καλύπτοντάς τις. Αποφεύγετε, λοιπόν, να φοράτε στρινγκ συστηματικά, ειδικά αν είστε επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις, τις κυστίτιδες και τις κολπίτιδες, γιατί σίγουρα θα αυξήσουν τον κίνδυνο. Προσπαθήστε να αγοράζετε ποιοτικά βαμβακερά εσώρουχα, να τα πλένετε συχνά και να διατηρείται την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σας, ώστε να μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα!

Πηγή : isotimos.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ