«Να μην θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση», διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε και στον τέως πρωθυπουργό, για το γεγονός ότι ζητάει αυτοδυναμία και σημείωσε: «Μέσα σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας έχασε το 1/3 της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Το να ζητάει τώρα αυτοδυναμία 151 βουλευτές για να τους χάσει σε έξι μήνες νομίζω ότι είναι ένα σενάριο αστειότητας».
«Έχουμε ακόμη εννέα ημέρες μέχρι τις εκλογές» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επεσήμανε τις συνεχείς μεταπτώσεις στους στόχους που θέτει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τη μία θέλει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, την άλλη μιλάει υπέρ της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και την τρίτη ζητά αυτοδύναμη κυβέρνησης… «Νομίζω ότι την αυτοδυναμία την απορρίπτει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Είναι επικίνδυνοι, σκέφτονταν την επιστροφή στη δραχμή, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπήρχε η σκέψη να πάμε στη δραχμή. Είναι επικίνδυνοι για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.
Για την επομένη των εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου για να συμφωνήσουν στις προτεραιότητες, ώστε να μην κάνουν σαμποτάζ, και να γίνει μια νέα συνάντησή τους, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση προγράμματος.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας με τα κόμματα εξουσίας» είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης και αναφέρθηκε στις επιλογές του Ποταμιού να υπερψηφίσει τις συμφωνίες με τους δανειστές στην προηγούμενη Βουλή. «Αυτό δεν έγινε με ανταλλάγματα. Δεν θελήσαμε κάτι και δεν θέλουμε κάτι» εξήγησε αλλά εκτίμησε ότι «αυτό μπορεί να επαναληφθεί».
«Ελπίζουμε ότι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ οι λίγοι άνθρωποι που κρατούν την λογική τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι θα είναι σύμμαχοι» την επομένη των εκλογών, πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι το Ποτάμι εξέτασε το ενδεχόμενο να προτείνει να μη συμμετέχουν άεργοι στην επόμενη κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. «Αν βάζαμε βέτο να μπουν στην κυβέρνηση μόνο άνθρωποι που έχουν δουλέψει θα ήταν μια δύσκολη εξίσωση για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ…» επισήμανε και ζήτησε «τα υπουργεία να μην πάνε σε άεργους» ή στελέχη του κομματικού σωλήνα που είτε ήταν συνεχώς κρατικώς μισθοδοτούμενοι είτε δημόσιοι υπάλληλοι.
«Δεν είναι όλοι οι παλιοί υπουργοί για πέταμα» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και εξήγησε: «Ακόμη και επί ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίσαμε τον κ. Πανούση, ξεχωρίσαμε τον υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Κρίνουμε όμως το σύνολο και το σύνολο απέτυχε».