Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Στοιχεία-φωτιά για εξοπλιστικά, οικονομικά ΑΝΕΛ και Ίδρυμα «Εθνική Αναδημιουργία» κατέθεσε η Μακρή στους εισαγγελείς Διαφθοράς

Τρεις φακέλους που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχουν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία και αφορούν υποθέσεις εξοπλιστικών, τα οικονομικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και το Ίδρυμα «Εθνική Αναδημιουργία» προσκόμισε σήμερα το πρωί η υποψήφια βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Ραχήλ Μακρή, στις εισαγγελικές Αρχές.

Η ξαφνική παρουσία της κα Μακρή νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία των εισαγγελέων κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκόμενους πέριξ των δικαστηρίων. Το μυστήριο της επίσκεψης της πολιτικού στο «άντρο» της εισαγγελέως Διαφθοράς, κυρίας Ελένης Ράικου, λύθηκε λίγη ώρα αργότερα.

12047306_1221696044523129_1619291184_n

Σε επικοινωνία του ereportaz.gr με την κα Μακρή αποσαφηνίστηκε ότι η επίσκεψη δεν είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά αφορούσε την κατάθεση στοιχείων για τρεις υποθέσεις.

Η πρώτη αφορά την γνωστή υπόθεση των εξοπλιστικών P-3 Orion της εταιρείας Lockheed η οποία αποτελέσε μια από τις προτεραιότητες του Πάνου Καμμένου όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.
Η δεύτερη αφορά τα οικονομικά στοιχεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Μακρή κατέθεσε καταγγελίες που περιήλθαν στην κατοχή της και κάνουν λόγο για διάφορα χρηματικά ποσά χωρίς παραστατικά που δίνονταν δεξιά και αριστερά. Στην υπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να εμπλέκεται ανώτερο στέλεχος των ΑΝΕΛ που τοποθετήθηκε και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο εγκαλείται ότι έλαβε διάφορα ποσά από το ταμείο του κόμματος χωρίς να παραδώσει τα απαραίτητα παραστατικά.
Η τρίτη υπόθεση αφορά το Ίδρυμα «Εθνική Αναδημιουργία» για την ακριβή δράση του οποίου είχε καταθέσει ερώτηση στο παρελθόν και ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Αμυράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ