Στην ομολογία ότι είναι ένα από τα δύο πολιτικά πρόσωπα του οποίου η δήλωση πόθεν έσχες έχει παραλείψεις και παραπέμπεται προς περαιτέρω δικαστικό έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προχώρησε σήμερα ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Όμως είναι αδιανόητο από την κυβέρνηση που βγήκε στις πρόσφατη εκλογική μάχη με σημαία τη διαφάνεια, μετεκλογικά να «τσαλαπατά» την νωπή εντολή του λαού και έναν πρωθυπουργό «σφίγγα» να… καλύπτει επί της ουσίας τα «εν οίκω» και να ζητά διαφάνεια. Πέραν όμως από την πρωθυπουργική κάλυψη και οι εν λόγω υπουργοί δεν έχουν την ευθιξία να αναμετρηθούν με την κοινή γνώμη , αν και ο κύριος Φλαμπουράρης έστω και την ύστατη στιγμή το έπραξε.
Τι ισχυρίστηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης
«Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές μου είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω τη μεταβολή και δε θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ουσιαστικά, ο υπουργός Επικρατείας παραδέχεται πως η δήλωση που κατέθεσε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2015 και αφορά στο οικονομικό έτος 2014 τον εμφανίζει ως βασικό μέτοχο της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι η μεταβίβαση των μετοχών θα καταγραφεί στο επόμενο πόθεν έσχες, για την τρέχουσα χρονιά.
Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιους κοινοβουλευτικούς παράγοντες που έχουν θητεία στην αρμόδια επιτροπή ελέγχου υποστηρίζουν ότι, βάσει νόμου, ο κ. Φλαμπουράρης είναι παράνομος, εξηγώντας ότι το πόθεν έσχες του υπουργού αφορά τυπικά στο έτος 2014, οφείλει όμως να καταγράφει όλες τις μεταβολές που έγιναν έως την ημέρα κατάθεσής του, δηλαδή έως τον Απρίλιο του 2015.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εάν όντως η μεταβίβαση των μετοχών έγινε την περίοδο που αναφέρει ο κ. Φλαμπουράρης, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2015, και αυτή αποδεικνύεται χωρίς «σκιές» και αστερίσκους, τότε η εμπλοκή του θα είναι κυρίως τυπική και όχι ουσιαστική.
Ποιος είναι ο άλλος υπουργός
Η δεύτερη υπόθεση αφορά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε υπουργό ο οποίος επί τρία χρόνια «ξεχνούσε» να δηλώσει τραπεζική κατάθεση ύψους 1.000.000 ευρώ! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο «αφηρημένος» υπουργός λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έσπευσε μόνος του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση για την ύπαρξη των χρημάτων.
Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρώην βουλευτής με φορολογικές εκκρεμότητες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα ο Αλέξης Μητρόπουλος αρνήθηκε ότι είναι ένας από τους δύο βουλευτές που έχουν εκρεμμότητες με την εφορία.