Για το «ξέσπασμα του πρωθυπουργού εναντίον του ΔΝΤ», το οποίο χαρακτηρίζει ακατανόητο, για το φορολογικό, αλλά και για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μιλά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».
Απαντώντας σε ερώτηση για το κλίμα που συνάντησε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες ύστερα από την αμφισβήτηση της κυβέρνησης στο ρόλο του ΔΝΤ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακόμη και άνθρωποι που υποστηρίζουν τον κ. Τσίπρα, αδυνατούν να κατανοήσουν το τελευταίο του ξέσπασμά εναντίον του ΔΝΤ», καθώς «όλοι ξέρουν … ότι το ΔΝΤ ζητάει μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή λιγότερα μέτρα, και ότι η κ. Λαγκάρντ επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους». «Δεν καταλαβαίνουν, λοιπόν, όπως δεν καταλαβαίνω κι εγώ, γιατί ο κ. Τσίπρας αντέδρασε λες και είχε απέναντί του τον Σόιμπλε, που δεν θέλει ούτε μικρότερο πλεόνασμα ούτε κούρεμα του χρέους» τόνισε.
Σχολιάζοντας τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η εναλλακτική λύση είναι η μείωση της κρατικής σπατάλης και η πάταξη της φοροδιαφυγής αναφέροντας παράλληλα ότι: «Η κυβέρνηση δεν προχωράει καν στην διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις φορολογικές υπηρεσίες. Της υποδείξαμε 826 φορείς του Δημοσίου που πρέπει να συγχωνευθούν η να κλείσουν εξοικονομώντας αυτομάτως 353,8 εκ ευρώ. Αδιαφόρησε και τώρα εξαγγέλλει νέους φόρους. Η μεσαία τάξη διώκεται. Οι επιχειρήσεις φεύγουν στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία, στην Κύπρο».