Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Επιμένει ο ιατροδικαστής: Η Άννυ τεμαχίστηκε ζωντανή

«Αποκλείεται εξ ορισμού το παιδί να τεμαχίστηκε αφού είχε πεθάνει… ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή» επανέλαβε την Πέμπτη, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, σχετικά με τις συνθήκες δολοφονίας της τετράχρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πατέρα της Άννυ, που υποστηρίζει πως δεν σκότωσε το παιδί αλλά το τεμάχισε, ο κ. Καρακούκης αναρωτήθηκε «ποιος οριοθέτησε πως το παιδί ήταν νεκρό και ότι ο τεμαχισμός έγινε μετά τον θάνατό του».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «πολλές φορές, ακόμη και ένας γιατρός δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποιος έχει φύγει από τη ζωή, αφού μπορεί να έχει πέσει σε κώμα. Το μυστικό είναι το καρδιογράφημα. Πιστεύω ότι οι διάσπαρτες κηλίδες που βρέθηκαν στο σπίτι έγιναν μόνο από εκτόξευση αίματος … ο νεκρός δεν έχει κυκλοφορία αίματος, πίεση, ζωτικά στοιχεία…» εξήγησε ο κ. Καρακούκης.

Η τοποθέτησή του αυτή αμφισβητήθηκε έντονα από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου πατέρα της τετράχρονης, ο οποίος του είπε: «Σας εκθέτουν τα ευρήματά σας».

Στο δικαστήριο βρέθηκε για δεύτερη μέρα και ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛ.ΑΣ., Στέφανος Λημναίος, προκειμένου να εξηγήσει τη σημασία των ευρημάτων που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και πάλι στις κηλίδες αίματος της μικρής, οι οποίες ήταν διάσπαρτες σε πολλά σημεία του σπιτιού. Όπως ανέφερε ο κ. Λημναίος, από τη σάρωση του ειδικού μηχανήματος, το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας της Άννυ, προέκυψε πως κηλίδες αίματος της τετράχρονης εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία του χώρου. Αναφέρθηκε επίσης και σε υλικό σε σοβατεπί, όπου βρέθηκε βιολογικό υλικό της Άννυ, του κατηγορούμενου Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, αλλά και ενός αγνώστου προσώπου.

Ο μάρτυρας είπε πως το βιολογικό υλικό του αγνώστου εντοπίστηκε στο πάτωμα, σε σοβατεπί, αλλά και σε μια πετσέτα που ήταν γεμάτη αίμα. Όπως εξήγησε, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως τα συγκεκριμένα ευρήματα ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, ενώ τόνισε πως για τα συγκεκριμένα «ορφανά δείγματα» υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης, στην περίπτωση που βρεθεί υλικό.

Η περιγραφή του χώρου από τον μάρτυρα, ως ενός διαμερίσματος που πριν καθαριστεί ήταν γεμάτο αίματα, προκάλεσε αίτημα από την πλευρά των παππούδων της τετράχρονης για να προσκομιστούν στο δικαστήριο οι φωτογραφίες από τον χώρο του εγκλήματος, που ελήφθησαν από το ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη συλλογή των στοιχείων.

Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Νικολάι ζήτησε να έρθει και να καταθέσει στο δικαστήριο η ειδική επιστήμονας που έκανε τη συλλογή των στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος. Η δίκη συνεχίζεται.



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ