Μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Πολύδωρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης καθώς δεν επετεύχθη διακομματικής συναίνεσης για τη συγκρότηση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η ΝΔ καταθέτει τη δική της πρόταση και εισηγείται το πρόσωπο του Αθανασίου Κουτρομάνου, τέως προέδρου του Αρείου Πάγου για επικεφαλής του ΕΣΡ.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί.
Γι’ αυτό, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση Νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το “μαύρο”, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα Μ.Μ.Ε. και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Ε.Σ.Ρ. τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση.
Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η Κυβέρνηση.
Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το Ε.Σ.Ρ.».
Το βιογραφικό του κ. Κουτρομάνου
Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το έτος 1948. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα. Έλαβε απολυτήριο κλασσικού λυκείου της Καρδίτσας κατά το έτος 1966. Έλαβε πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά το έτος 1971. Μετά την εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας, έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Στη συνέχεια υπηρέτησε κατά σειρά: Στο Πρωτοδικείο Πύργου Ηλείας επί τέσσερα έτη. Στο Πρωτοδικείο Πειραιώς επί δέκα έτη. Στο Πρωτοδικείο Βόλου, επί τρία έτη ως πρόεδρος πρωτοδικών.
Στο Εφετείο Δωδεκανήσου, επί τρία έτη. Στο Εφετείο Λαρίσης επί έξι έτη. Στο Εφετείο Αθηνών επί ένα έτος. Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης επί δύο έτη. Στον Άρειο Πάγο υπηρετεί από το έτος 2006 ως αρεοπαγίτης επί πέντε έτη και ως αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου επί τρία έτη.
Επελέγη ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 7η Αυγούστου 2014